ΕΛΛΑΔΑ

Πάλεψαν και νίκησαν τον κορωνοϊό – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Δραγασιά Κοζάνης

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2020, 00:42
Πάλεψαν και νίκησαν τον κορωνοϊό – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Δραγασιά Κοζάνης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η ελπίδα ξαναγεννήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, καθώς τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, πήραν σήμερα εξιτήριο

Η ελπίδα ξαναγεννήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, καθώς τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, πήραν σήμερα εξιτήριο. Η μία από αυτούς είναι 87 ετών.

Το θαύμα έγινε στη Δραγασιά Κοζάνης

Η 87χρονη απο τη Δραγασιά πήρε εξιτήριο από το Μαμάτσειο νοσοκομείο σημερα το πρωί. Για τρεις εβδομάδες πάλεψε σκληρά τον covid-19 και κατάφερε να τον νικήσει. Οι γιατροί μιλούν για θαύμα, καθώς η ηλικία της δεν έδινε στην αρχή πολλές ελπίδες. Όπως εκμυστηρεύτηκαν συγκινημένοι συγγενείς της γενναίας γυναίκας: «Ησυχία θέλουμε και τίποτε άλλο και τα εγγόνια μας κοντά. Υγεία, υγεία να έχουμε και τίποτε άλλο».

Η 87χρονη έχασε γιο και σύζυγο

Η 87χρονη πρώην ασθενής, όμως, έχασε από την πανδημία τα δύο πιο αγαπημένα της πρόσωπα. Τον γιο της, 64 ετών, ιδιοκήτη του καφενείου στη Δαμασκηνιά και τον σύζυγό της, 90 ετών. Ο εγγονός της απέφευγε να της πει όλη την αλήθεια και της έκρυβε ότι το παιδί της έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό: «Πείτε μου τι να της πω, που με ρωτάει κάθε μέρα που μιλάμε στο τηλέφωνο για τον πατέρα μου... για το παιδί της. Με ρωτάει συνεχώς τι κάνει ο γιος της...».

Η ελπίδα επιστρέφει στη Δραγασιά Κοζάνης

Οι κάτοικοι στη Δραγασιά πέρασαν τον δικό τους Γολγοθά, έχασαν συγγενείς, φίλους και γείτονες... Τα κατάφεραν, όμως, στάθηκαν δυνατοί και βρίσκονται και πάλι εδώ. Όπως υποστήριξαν μιλώντας στο Star, τους λείπουν οι αγκαλιές και τα εγγόνια τους και εύχονται «αυτά τα πράγματα να μην ξαναέρθουν».

«Οι γονείς μου, 87 και 86 ετών, νίκησαν τον κορωνοϊό»

Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει και σε ένα άλλο ζευγάρι από τη Δαμασκηνιά. Είναι 87 και 86 χρόνων και νοσηλεύονται στο ίδιο δωμάτιο, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ σε λίγες ημέρες παίρνουν εξιτήριο. Όπως ανέφερε ο γιος του ζευγαριού: «Ημέρα με την ημέρα καλυτερεύουν. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάστασή τους. Πάλεψαν πολλές ημέρες και τα κατάφεραν. Οι γιατροί μας λένε ότι πάνε πάρα πολύ καλά και ότι είναι πολύ αισιόδοξοι. Είναι ένα θαύμα».