ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες δικαιολογίες για άσκοπες μετακινήσεις: Με φακό στο κεφάλι... κυνηγούσε τον κορωνοϊό

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2020, 09:57
Απίστευτες δικαιολογίες για άσκοπες μετακινήσεις: Με φακό στο κεφάλι... κυνηγούσε τον κορωνοϊό
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Δικαιολογίες για γέλια και για κλάματα από πολίτες που πιάστηκαν να παραβιάζουν το μέτρο της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις 25.000 άγγιξαν οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου που ξεκίνησε το μέτρο, με την Αττική να «πρωταγωνιστεί» στη λίστα με τις περιοχές όπου επιβάλλονται τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ. Τους ελέγχους διενεργούν αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί, λιμενικοί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνδράμουν και πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», εως τώρα έχει διαπιστωθεί πως η πλειονότητα των πολιτών έχει πειθαρχήσει στο νέο μέτρο και όταν μετακινείται έχει είτε την απαραίτητη βεβαίωση είτε το απαντητικό μήνυμα από το 13033. Ωστόσο επειδή το μήνυμα στον συγκεκριμένο 5ψήφιο αριθμό είναι δωρεάν έχει παρατηρηθεί κατάχρηση της δυνατότητας εξόδου από το σπίτι κυρίως από ηλικιωμένους που επιλέγουν να πηγαίνουν δυο και τρεις φορές την ημέρα σε σουπερμάρκετ.

Χωρίς ταυτότητα 

Επίσης έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις πολιτών που δεν φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Επιπλέον έχουν εντοπιστεί πολίτες που μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους άλλα δυο άτομα, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί και μπροστά σε άλλες δικαιολογίες. Πολίτης είχε εξουσιοδοτήσει γραπτώς τον… εαυτό του να βγει βόλτα για να αποφύγει τη σύζυγό του που είχε μείνει στο σπίτι, ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνονταν σε σπίτια για επίσκεψη λόγω ονομαστικής εορτής ή γενεθλίων.

Επιπροσθέτως έχουν εντοπιστεί επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς να μετακινούνται χωρίς βεβαιώσεις, καθώς θεωρούσαν πως θα αποφύγουν τον έλεγχο μέσα σε λεωφορεία ή τρόλεϊ.

Είναι βαρύς ο... χωρισμός

Υπάρχουν και πολίτες οι οποίοι υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι έπρεπε αναγκαστικά να μετακινηθούν διότι τους απείλησαν οι σύντροφοί τους που μένουν σε άλλη περιοχή ότι εάν δεν τους συναντήσουν τότε θα οδηγηθούν στον χωρισμό ζητώντας από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να δείξουν κατανόηση.

Στον Βόλο αστυνομικοί ύστερα από καταδίωξη ενός ΙΧ αυτοκινήτου έλεγξαν τον 56χρονο οδηγό του, ο οποίος φορούσε στο κεφάλι φακό με φωτάκι τύπου led. Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως κυνηγούσε τον κορωνοϊό.
Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση για άσκοπη μετακίνηση καθώς δεν έφερε μαζί του την απαραίτητη βεβαίωση. Λίγες ώρες αργότερα η σύζυγός του ανέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο άντρας της είχε εξαφανιστεί. Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες και εντοπίστηκε στην Αθήνα όπου είχε πάει να δει την κόρη του. Ο 56χρονος μεταφέρθηκε στηνΨυχιατρική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ακριβό μου μπανάκι

Επίσης κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν στελέχη του λιμεναρχείου Βόλου εντόπισαν τρία άτομα που βγήκαν για βόλτα στην παραλία παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Επιπλέον σε άλλο πολίτη που επέλεξε να πάει για μπάνιο επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει και περιστατικό με χρήστη ναρκωτικών που είχε γράψει σε φύλλο τετραδίου ότι ήθελε να μετακινηθεί για να αγοράσει τη δόση του.