ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Τι θα γίνει με την ύλη - Το σενάριο του Ιουνίου

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2020, 10:10
Κεραμέως για Πανελλαδικές: Τι θα γίνει με την ύλη - Το σενάριο του Ιουνίου
Facebook Twitter Whatsapp

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις σε σχέση με την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ενώ υπάρχουν και νέα σενάρια για την παράταση των μαθημάτων για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση της ύλης για της Πανελλαδικές Εξετάσεις είπε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως που τόνισε πως «ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, όμως σε γενικές γραμμές είμαστε αισιόδοξοι». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδεία, σημείωσε σχετικά με την κάλυψη του διδακτικού χρόνου ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς ή της μείωσης των διδακτικών ωρών», ενώ συμπλήρωσε ότι «έχουμε πολλά ‘όπλα στη φαρέτρα’ μας για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο» και υπενθύμισε ότι η σχολική χρονιά για τις τάξεις εκτός Γ’ Λυκείου ολοκληρώνεται τον Μάιο, συνεπώς μπορεί και να «μπούμε στον Ιούνιο».

Σε σχέση με τα δίδακτρα η Υπουργός είπε πως έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, φροντιστήρια, κτλ, όχι όμως για παιδικούς σταθμούς. Και για την εφαρμογή των αποφάσεων για την αναστολή των διδάκτρων ανέφερε τους δύο κανόνες:

  1. Πρώτος κανόνας είναι ότι όποιες υπηρεσίες δεν παρέχονται, δεν μπορούν να χρεώνονται, όπως μεταφορά, σίτιση, κτλ.
  2. Δεύτερος κανόνας αν μία δομή δεν κάνει καθόλου την τηλεκπαίδευση, δεν μπορεί να εισπράττει δίδακτρα.

«Από εκεί και πέρα εναπόκειται στα σχολεία να συμφωνήσουν με τους γονείς για τα δίδακτρα», είπε και ξεκαθάρισε πως η «τηλεκπαίδευση δεν είναι μόνο η ταυτόχρονη διδασκαλία, αλλά και ετεροχρονισμένη». «Αν ένα σχολείο κάνει τηλεκπαίδευση, το κόστος επωμίζεται αποκλειστικά το ίδιο», κατέληξε η Υπουργός Παιδείας.