ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Ξάνθη: Κρούσμα σε οικισμό Ρομά – Εκτάκτως στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2020, 20:34
Συναγερμός στην Ξάνθη: Κρούσμα σε οικισμό Ρομά – Εκτάκτως στην περιοχή ο Χαρδαλιάς
Facebook Twitter Whatsapp

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από τον COVID-19 αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας

Θετικό στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε ένα παιδί μόλις ενός έτους στην Ξάνθη

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από τον COVID-19 αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας και παρακολουθείται εκεί από τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Πρόκειται για το νεότερο κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφεται στην περιοχή την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το xanthipress.gr, στην περιοχή έφτασε κατεπειγόντως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα ενημερωθεί από τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης -και ενδεχομένως και το ιατρικό συμβούλιο που έχει συσταθεί για την διαχείριση του Covid-19- θα είναι καθοριστική για το εάν η πόλη θα συνεχίσει να ζει σε αυστηρούς ρυθμούς απαγόρευσης κυκλοφορίας ή όχι.