ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς κατά ιερέων που αψηφούν τις απαγορεύσεις: «Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας»

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2020, 19:59
Χαρδαλιάς κατά ιερέων που αψηφούν τις απαγορεύσεις: «Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Χαρδαλιάς, στον απόηχο του σάλου με τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και του Μητροπολίτη Κέρκυρας που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης έστειλε οργισμένο μήνυμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οργισμένο μήνυμα προς τους ιερείς που αψήφησαν τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στον απόηχο του σάλου με τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και του Μητροπολίτη Κέρκυρας που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστήριξε:

«Οι λειτουργίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων κατά τις γιορτές του Πάσχα».

Υπενθυμίζεται ότι, για τις 25 Μαΐου όρισε ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, την τακτική δικάσιμο του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της Δημάρχου, η οποία σε δήλωσή της ζήτησε συγγνώμη εάν έστειλε λάθος μηνύματα, αν και κατήγγειλε στοχοποίησή της και μικροκομματική εκμετάλλευση του περιστατικού.

Από την πλευρά του, ο ιερέας που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, όχι μόνο δεν μετάνιωσε για την πράξη του, αλλά επέμεινε για το ορθό των όσων έπραξε. Την ώρα λοιπόν που η αστυνομία τον αναζητούσε για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτόφορου, ο ιερέας, πόσταρε στο… Facebook δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου -γνωστού για τις σκληρές θέσεις του στην Κύπρο- ως απάντηση για σε όσους τον κατηγορούν. Ο αμετανόητος ιερέας ούτε φαίνεται πως δεν κατανόησε το μέγεθος της επικινδυνότητας της πράξης του, την ώρα που όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα υπό το φόβο διασποράς του κορωνοϊού.