ΕΛΛΑΔΑ

Μια... αλλιώτικη Μεγάλη Παρασκευή - Κορυφώνεται το Θείο Δράμα σε έρημες εκκλησίες (εικόνες)

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2020, 14:23
Μια... αλλιώτικη Μεγάλη Παρασκευή - Κορυφώνεται το Θείο Δράμα σε έρημες εκκλησίες (εικόνες)
Facebook Twitter Whatsapp

Με ευλαβική προσήλωση τηρούνται στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού και συνεπώς το Θείο Δράμα κορυφώνεται, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, σε έρημες Εκκλησίες σε όλη τη χώρα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας.

Κάτι οι αυστηρές προειδοποιήσεις των υγειονομικών αρχών κάτι η μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως οι πολίτες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα στους Ιερούς Ναούς της χώρας. Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, αργίας και νηστείας, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος , οπότε και κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού στις εκκλησίες βρίσκονται μονάχα οι ιερείς και οι ψάλτες. Θυμίζουμε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε σήμερα πως το Άγιο Φως ναι μεν θα φτάσει στην Αθήνα κανονικά ωστόσο δεν πρόκειται να... ταξιδέψει στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας

Δείτε εικόνες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Intime: