current views are: 14

19 Απριλίου 2020
Δημοσίευση11:49

Τα Χρόνια Πολλά από τους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ: Εμείς είμαστε εδώ…

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό έστειλε τις ευχές του στους πολίτες.

Δημοσίευση 11:49’

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό έστειλε τις ευχές του στους πολίτες.

Τις ευχές τους για Καλό Πάσχα έστειλαν γιατροί και νοσηλευτές της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Τη φωτογραφία ανάρτησε στο facebook ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνο του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης. «Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα… Εμείς είμαστε εδώ…», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταλλίδης. 

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς για περιστατικά κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και οι γιατροί του δίνουν καθημερινά μάχη για να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα του ιού.

Μειώνονται οι εισαγωγές ασθενών στο ΑΧΕΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι λιγότερες είναι οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, την ώρα που τα εξιτήρια ολοένα και αυξάνονται, καθώς τα μέτρα περιορισμού φαίνεται να λειτουργούν, δήλωσε πρόσφατα ο λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος τόνισε πως ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι χαμηλός γιατί ο κόσμος περιορίστηκε στο σπίτι του και σημείωσε πως τα μέτρα που ελήφθησαν θα οδηγήσουν σε μία κλιμακωτή αποκλιμάκωση. «Αν εκτινάσσονται τα περιστατικά όσο αίρονται τα μέτρα, σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να τα επαναφέρουμε», πρόσθεσε. Ο κ. Μεταλλίδης είπε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει βήμα-βήμα και πως θα μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό για τους επόμενους αρκετούς μήνες. «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα είμαστε με περιορισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υιοθέτησε, δε, τους φόβους που εκφράζονται από την επιστημονική κοινότητα για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο, τονίζοντας πως «ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα όπλα τότε, περισσότερα θεραπευτικά μέσα και μία πιο ευρεία χρήση τεστ», επισημαίνοντας παράλληλα πως προς το παρόν «δεν έχουμε αξιόπιστο έλεγχο αντισωμάτων σε ευρεία κλίμακα».


σχετικα αρθρα