ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Κάναμε σημαντικό βήμα – Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους – Τα μέτρα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2020, 18:58
Χαρδαλιάς: Κάναμε σημαντικό βήμα – Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους – Τα μέτρα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Οι πολίτες τήρησαν στην πλειοψηφία τους τις απαγορεύσεις τις ημέρες του Πάσχα, αλλά ακόμη δεν αίρονται οι περιορισμοί.

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς τις ημέρες του Πάσχα αποφεύχθηκε ο συνωστισμός και τηρήθηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι απαγορεύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις αυτές, ωστόσο προειδοποίησε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να συζητάμε για άρση των περιοριστικών μέτρων. Διαμήνυσε λοιπόν πως δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης και οι απαγορεύσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 27 Απριλίου.

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Τηρήθηκαν τα μέτρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ζήσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα. Δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανος κάποιος για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το θετικό διεθνές παράδειγμα. Θα θυμόμαστε το Πάσχα ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας», είπε και συνέχισε:

«Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, τα μέτρα είναι ακόμη σε ισχύ. Ξέρουμε ότι υπάρχει ανυπομονησία, αλλά η άρση των μέτρων θα γίνει βήμα -βήμα. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την σταδιακή άρση».

«Υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή. Έχουμε διανύσει σημαντικό μέρος της διαδρομής. Ας συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια αποφασιστικότητα και πειθαρχία», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα η αστυνομία προχώρησε στη βεβαίωση 106 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 54 στην Αττική, 19 στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Κρήτη, 5 στην Κεντρική Μακεδονία, 3 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στη Θεσσαλία, 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Ηπειρο, 2 στη Δυτική Μακεδονία, 1 στην Πελοπόννησο και 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 95 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 835 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 515 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 279 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 115 στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη, 27 στην Κρήτη, 19 στην Κεντρική Μακεδονία, 16 στο Νότιο Αιγαίο, 13 στην Πελοπόννησο, 12 στο Βόρειο Αιγαίο, 11 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στην Ηπειρο, 2 στα Ιόνια Νησιά και 1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 46.420 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Σημειώνεται, ότι για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις χθες και δεν συνελήφθησαν άτομα. Από την έναρξη του συγκεκριμένου μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 482 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 463 άτομα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr