ΕΛΛΑΔΑ

Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης - Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2020, 16:29
Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης - Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Πόλος έλξης για αρκετούς Θεσσαλονικείς εν μέσω καραντίνας ήταν η Νέα Παραλία, η οποία με κοινή απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα «έκλεισε» για πάνω από 14 ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την έναρξη της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, παρατηρήθηκε ότι ο κόσμος είχε την τάση να συνωστίζεται σε ανοιχτά μέρη, όπως είναι η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για να αθληθεί, να ξεφύγει από την κλεισούρα, να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους και να περάσει την ώρα του.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζει η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού, με τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων να κρατούν τον κόσμο στα σπίτια του, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Και μπορεί η Ελλάδα να χαρακτηρίζεται ως πρότυπο στον τρόπο αντιμετώπισης του Covid-19, ωστόσο ο κόσμος, ψάχνοντας τρόπους να περάσει τον χρόνο του και να επικοινωνήσει, χρησιμοποιούσε την «μετακίνηση 6» για να βγει από το σπίτι.

Ως εκ τούτου παρατηρούνταν συνωστισμός σε μέρη, ειδικά τις καλές ημέρες, όπως στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία έβαλε πρώτη «λουκέτο», έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Το σημείο έκλεισε από το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου, με τους πολίτες να συμμορφώνονται στα μέτρα. Πλέον όλα είναι έτοιμα για την χαλάρωση, καθώς από σήμερα ο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλάζει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα την χαλάρωση των μέτρων τονίζοντας ότι οι περιορισμοί ισχύουν έως τις 27 Απριλίου.

«Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, παρατείνεται ο περιορισμός στην νέα παραλία μέχρι τις 27 Απριλίου, με ελαφρά τροποποίηση των ωρών κίνησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Η απαγόρευση στη Νέα Παραλία πλέον θα ισχύει τις καθημερινές από τις 14.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο από τις 10.00 – 22.00. Το συγκεκριμένο ωράριο πρόκειται για μια εισήγηση του δήμου Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr