ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουμανέας: Μακρά και επίπονη διαδικασία η άρση των μέτρων - Κάποια θα αρθούν 27 Απριλίου

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2020, 08:06
Αρκουμανέας: Μακρά και επίπονη διαδικασία η άρση των μέτρων - Κάποια θα αρθούν 27 Απριλίου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στο Κρανίδι είναι υπό έλεγχο, ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα, όταν η κοινωνία θα αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητά της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά του κορωνοϊού στον τοπικό πληθυσμό της Αργολίδας, μετά τον εντοπισμό των 150 κρουσμάτων στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι γνωστό ότι σε κλειστούς πληθυσμούς όπως στη συγκεκριμένη δομή η διασπορά της νόσου είναι μεγάλη, ακριβώς γι αυτό είδαμε σε έναν πληθυσμό 470 ανθρώπων να υπάρχουν 150 θετικά κρούσματα. Δεν μας ανησυχεί γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια συγκεκριμένη κλειστή κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να ανατρέψει το συνολικό θετικό κλίμα και ικανοποίηση που υπάρχει για την εικόνα που δείχνει η πανδημία στη χώρα μας. Είναι οι τοπικές επιδημίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε, τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει τους δύο προηγούμενους μήνες και δίνουμε όλη την έμφαση ώστε ο ΕΟΔΥ να κάνει την παρέμβασή του άμεσα ώστε να σπάμε τις αλυσίδες μετάδοσης και να περιορίζουμε τη διασπορά που μπορεί να υπάρξει στην κοινότητα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Θα συνεχίσουμε την ιχνηλάτηση και τα τεστ και τώρα μετά το ξενοδοχείο, θα πάμε στο κέντρο υγείας όπου θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον τεστ στην κοινότητα για να δούμε αν υπάρχει τυχόν διασπορά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη».

Επεσήμανε ακόμη ότι « όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί είναι ευάλωτες ομάδες. Είναι στο στόχαστρο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε περισσότερες από 1.000 - 1.500 εξετάσεις σε γηροκομεία και προνοιακά ιδρύματα, έχουμε κάνει ήδη στη Ριτσώνα και τη Μαλακάσα που είναι κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών».

«Κάποια μέτρα θα αρθούν στις 27 Απριλίου»

Σχετικά με την επόμενη ημέρα είπε: «Γνωρίζουμε ότι όλα τα βλέπουμε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας με 10 ημέρες, οπότε σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς μας που μέχρι σήμερα, και να πούμε και ένα μπράβο σε όλους τους Έλληνες, είναι πολύ θετική, είδαμε και τις ημέρες του Πάσχα την Αθήνα και όλες τις περιοχές ήταν έρημες, άρα ακολούθησαν τις οδηγίες, είμαστε αισιόδοξοι» και σημείωσε: «Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας υπάρχουν οι συνθήκες και ανάλογα πως θα εξελιχθεί η διασπορά της νόσου τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες και γίνεται έντονος σχεδιασμός και συσκέψεις γιατί θα είναι μια μακρά διαδικασία, θα κρατήσει αρκετό καιρό, θα είναι επίπονη και θέλουμε να είναι πολύ πετυχημένη όπως ήταν και τα μέτρα που πήραμε στην αρχή και σταματήσαμε τη διασπορά της νόσου και δεχόμαστε συγχαρητήρια από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.(...) Κάποια μέτρα θα αρθούν στις 27 Απριλίου».