ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Μόλις 7 τα νέα κρούσματα, 2408 στο σύνολο - Κανένας θάνατος την Τετάρτη

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2020, 19:57
Κορωνοϊός: Μόλις 7 τα νέα κρούσματα, 2408 στο σύνολο - Κανένας θάνατος την Τετάρτη
Photo: INTIME
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση για την πορεία της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Αισιόδοξα νέα κόμισε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε μόλις επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και κανέναν απολύτως θάνατο! Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι όπου χθες καταγράφηκαν 150 κρούσματα καθώς επίσης και στα αποτελέσματα των τεστ από τα δείγματα που ελήφθησαν από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης πως 55 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς οι 15 είναι γυναίκες. Το 86% πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας. Επιπρόσθετα, 51 άτομα αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

«Έχουμε πετύχει τη μείωση της επιδημίας. Ο μηδενικός αριθμός θανάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν τεράστια χαρά για εμάς», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδραας. «Όταν υπάρχει εισαγωγή της επιδημίας από άλλες περιοχές δεν πρέπει να μας αφήνει περιθώρια χαλάρωσης», πρόσθεσε.

Για τα σχολεία

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η συζήτηση στην Επιτροπή Επιστημόνων συνεχίζεται, και δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση σήμερα. Ως προς τη λειτουργία των δομών Υγείας και των χειρουργίων, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως θα υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε σοβαρά η χρήση υφασμάτινης μάσκας, και αυτή θα αφορά κλειστούς χώρους. «Θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας».

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «από δύο διαφορετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η διατήρηση του Ρ0 κάτω από το 1».