ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους νεκρούς από την κλινική «Ταξιάρχαι» - Μειώθηκαν τα κρούσματα στη χώρα

Δημοσίευση 27 Απριλίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2020, 07:57
Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους νεκρούς από την κλινική «Ταξιάρχαι» - Μειώθηκαν τα κρούσματα στη χώρα
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα νούμερα από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» από την οποία έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα και τέσσερις νεκροί, πάντως τα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού στη χώρα είναι θετικά, καθώς τα κρούσματα σε όλη τη χώρα μειώνονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλη είναι η ανησυχία των αρχών για τους νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊού από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου εντοπίστηκαν, την περασμένη εβδομάδα πολλά θετικά κρούσματα κορωνοϊού με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Την ίδια ώρα πάντως θετικά είναι τα νέα αναφορικά με τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας καθώς για ακόμα μία ημέρα ανακοινώθηκε μικρός αριθμός.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας έχει φτάσει στους 134. Το τελευταίο θύμα του φονικού ιού ήταν ένας άνδρας 60 ετών, ο οποίος κατέληξε στο Λαϊκό νοσοκομείο και είναι ο τέταρτος νεκρός από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι». Ο άτυχος άνδρας εμφάνισε πνευμονία λόγω του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα στην κλινική έχουν φτάσει τα 38 εκ των οποίων τα 21 είναι ασθενείς και τα 17 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το σύνολο των ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό είναι 38, στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν φύγει από τη ζωή τέσσερις άνθρωποι.

Στο νοσοκομείο 100χρονος με κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο Ελπίς μεταφέρθηκε ως πιθανό κρούσμα κορωνοϊού υπερήλικας ασθενής 100 ετων από την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου 38 άνθρωποι βρέθηκαν να είναι φορείς κορωνοϊού και 4 ασθενείς κατέληξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ακόμη πέντε ασθενείς διακομίστηκαν από την κλινική στο Περιστέρι στο νοσοκομείο Αττικόν.

Στο μεταξύ, Επιτόπιο έλεγχο στην ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" διενήργησε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση της επιχείρησης στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, μετά τους θανάτους και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

11 νέα κρούσματα στη χώρα

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση, η Ελλάδα μετρά ακόμα 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.ν Επίσης, 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επιπρόσθετα 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 134 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. 

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Τέλος, έχουν συνολικά ελεγχθεί 64608 κλινικά δείγματα.