ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος κλινικής «Ταξιάρχαι» στο «Εκτός Γραμμής»: Υπήρξε κενό στις οδηγίες του ΕΟΔΥ - Δεν υπάρχει καμία παραβίαση από την κλινική

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2020, 14:46
Facebook Twitter Whatsapp

Είχαν ενημερωθεί όλοι οι ασθενείς από την κλινική όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, υποστηρίζει ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

«Να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας, γιατί μπορεί να μην έχουν παραβιαστεί από την κλινική τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας», δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΔΥ και Περιφέρεια που να γίνεται λόγος για αμέλειες ή πλημμέλειες. «Είναι πολύ εύκολο να είμαστε εδώ και να αναλύουμε μια κατάσταση που δεν γνωρίζουμε. Η έρευνα σωστά και γίνεται, διότι όταν υπάρχουν θύματα, είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να κάνει έρευνα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, εφόσον στην κλινική έγινε γνωστό την περασμένη Τρίτη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, γιατί δεν ενημερώθηκαν ασθενείς και επισκέπτες που συνέχιζαν να προσέρχονται σε αυτήν, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε: «Όταν υπήρξε κρούσμα, άμεσα ενημερώθηκαν όλοι».

Όταν ο παρουσιαστής Τάκης Χατζής του επισήμανε ότι αρκετοί πολίτες είχαν δηλώσει την περασμένη Παρασκευή,  ότι προσήλθαν στην κλινική για διάφορες ιατρικές πράξεις και κανείς δεν τους είχε ενημερώσει σχετικά, ο δικηγόρος της κλινικής είπε: «Κάνατε ένα ρεπορτάζ. Βρήκατε κάποιον έξω από το νοσοκομείο (σ.σ.: στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ μίλησαν αρκετοί πολίτες και όχι μόνο ένας) και σας είπαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί. Όλοι ενημερώθηκαν, αλλά εκεί πέρα είναι ένα νοσοκομείο σε μια περιοχή ανθρώπων που οικονομικά δεν είναι πολύ ισχυροί, όλη αυτή η περιοχή έχει 375.000 ασθενείς, κανένα παράπονο, άρχισε η ενημέρωση, καθημερινά έρχονται καινούργιοι ασθενείς. Μπορεί κάποιος που του κάνατε το ρεπορτάζ, εκείνη την ώρα να πήγαινε στο νοσοκομείο και να μην είχε προλάβει να ενημερωθεί».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπήρχαν αρκετοί ασθενείς που μετέβαιναν στην κλινική για αιμοκάθαρση και ενώ είχαν λίγο πυρετό, έπαιρναν ντεπόν για να μην τους εντοπίσουν κατά τη θερμομέτρηση, στην είσοδο.

Επισήμανε πως «για τις μονάδες αιμοκάθαρσης, δεν υπήρχαν από τον ΕΟΔΥ κατευθύνσεις. Η νεφρολογική εταιρεία είχε κάνει παραστάσεις στον ΕΟΔΥ, για να τους δοθούν οδηγίες. Εκεί υπάρχει κενό. Η συγκεκριμένη κλινική, δεν έκανε καμία παραβίαση». 

Διευθυντής κλινικής: Θέμα της υπηρεσίας του ΕΟΔΥ η ενημέρωση

Την δική του διάσταση στην υπόθεση είχε δώσει την περασμένη Παρασκευή μέσα από την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», ο διευθυντής της κλινικής, Α.Κοκκινάκης. 

«Τρίτη πρωί μας ενημέρωσαν από το Θριάσιο όπου είχε διακομιστεί ένας ασθενής μας, ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Την ίδια ημέρα (Τρίτη) ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και μας είπαν ότι την επόμενη θα έρθουν. Την Τετάρτη ήρθαν δύο κλιμάκια και πήραν δείγματα. Την Πέμπτη το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Ερωτηθείς, αν την Τρίτη, όταν έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα και ενημερώθηκε γι’ αυτό ο ΕΟΔΥ, έλαβαν εντολή να κλείσουν την κλινική, ο κ. Κοκκινάκης απάντησε: Μας είπαν να λειτουργούμε κανονικά μέχρι να βγουν τα δείγματα».

Αναφορικά με τους πολίτες που έσπευσαν την περασμένη Πέμπτη στην κλινική για διάφορες ιατρικές εξετάσεις, καθώς κανείς δεν τους ενημέρωσε για την ύπαρξη κρουσμάτων, είπε: «(Η ενημέρωση) είναι θέμα της υπηρεσίας του ΕΟΔΥ. Να ενημερώσουμε 30.000 ανθρώπους που έρχονται τον μήνα στην κλινική;» προσθέτοντας πως «υπάρχει άνθρωπος στην είσοδο και ενημερώνει»

Σχετικά με τους νεφροπαθείς που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα τις αιμοκαθάρσεις στην κλινική, τόνισε ότι αυτές γίνονται σε άλλη πτέρυγα, όπου δεν υπήρξε κανένα θετικό κρούσμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr