ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα «αποχαιρετά» ακόμα 100 ασυνόδευτα παιδιά: Θα μεταγκατασταθούν στη Φινλανδία

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2020, 11:02
Η Ελλάδα «αποχαιρετά» ακόμα 100 ασυνόδευτα παιδιά: Θα μεταγκατασταθούν στη Φινλανδία
Facebook Twitter Whatsapp

Εκατό ασυνόδευτα παιδιά θα μετεγκατασταθούν στη Φινλανδία, ύστερα από επικοινωνία που είχε ο Γιώργος Κουμουτσάκος με τον ΥΠΕΣ της.

Εκατό ασυνόδευτα παιδιά θα μετεγκατασταθούν στη Φινλανδία, όπως συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας Olly-Poika Parviainen. Επίσης, η Φινλανδία θα δεχθεί και 30 ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες για επανενώσεις οικογενειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες ως το τέλος Μαΐου. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο ευρωπαϊκό σχέδιο για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Μεγάλο Σάββατο παρέστη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση 50 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για τη Γερμανία.

Ο ίδιος μάλσιτα είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι «Εκτιμούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες παραπάνω από 1.500 παιδιά θα καταφέρουν να φύγουν από την Ελλάδα και να βρουν μία νέα οικογένεια σε Ευρωπαϊκές χώρες. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τη Γερμανική Κυβέρνηση που στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης που, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα, πιστεύω ότι θα ακουστεί ολοένα και περισσότερο. Η Ελλάδα, με μεγάλη ευαισθησία, θα εξακολουθεί να φροντίζει όλους τους κατατρεγμένους οι οποίοι φτάνουν στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και μία υποχρέωση να φυλάει και να προστατεύει τα σύνορά της. Έχουμε αποδείξει ως χώρα ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο», τόνισε σε δηλώσεις τους.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις