ΕΛΛΑΔΑ

Την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά - Τα όρια πληρότητας και οι αποστάσεις

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2020, 14:37
Την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά - Τα όρια πληρότητας και οι αποστάσεις
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά από την 1η Ιουνίου σε μία προσπάθεια επανεκκίνησης του πολιτισμού. Τα μέτρα προστασίας και οι νέοι κανόνες λειτουργίας. Ποιες οι αποστάσεις ασφαλείας και τα όρια στην πληρότητα των χώρων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την 1η Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των θερινών κινηματογράφων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε το σχέδιο για επανεκκίνηση του Πολιτισμού ωστόσο διευκρίνισε πως όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το άνοιγμα των θερινών σινεμά θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα υγιεινής, με τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων κ.λ.π.

«Έχουμε αποφασίσει δομικές αλλαγές για την ενίσχυση του κλάδου και την προστασία των εργαζόμενων. Αυτές οφείλουμε να τις κάνουμε. Ο στόχος μας ήταν και είναι διπλός από την αρχή. Να κρατηθεί ο πολιτισμός ενεργός, να στηριχθούν δημιουργοί και καλλιτέχνες, επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας. Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι το 2020» πρόσθεσε. «Δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έληξαν πρόωρα», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει αναδρομική επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ.

«Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συντονίζουν κεντρικά την σταδιακή επανεκκίνηση του πολιτιστικού τομέα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας», τόνισε ωστόσο διευκρίνισε πως όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και από την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης.

Τι ισχύει για τα θερινά σινεμά συνοπτικά

  • Τα θερινά σινεμά ανοίγουν την 1η Ιουνίου
  • Οριο πληρότητας στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις
  • Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος
  • Ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής
  • Ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού