ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ν. Σμύρνης για τη «συναυλία» σε 35 σημεία, στο «Εκτός Γραμμής»: Πάμε στις γειτονιές για να μην πάει ο κόσμος στην πλατεία

Δημοσίευση 8 Μαΐου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 8 Μαΐου 2020, 11:12
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Δήμος στις 9 Μαΐου στις 21.00, στήνει 300 ηχεία σε 35 αποκεντρωμένα σημεία της πόλης, απ' όπου θα ακουστούν σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νέας Σμύρνης, αποσπάσματα από συναυλίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Διευκρινίσεις για το… μουσικό σχέδιο που εκπόνησε προκειμένου να αδειάσει η πλατεία της Νέας Σμύρνης έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Τζουλάκης, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Ο Δήμος στις 9 Μαΐου στις 21.00, στήνει 300 ηχεία σε 35 αποκεντρωμένα σημεία της πόλης, απ' όπου θα ακουστούν σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νέας Σμύρνης, αποσπάσματα από συναυλίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ωστόσο, κάποιοι ανησυχούν, μήπως αυτή η πρωτότυπη πρωτοβουλία φέρει αντίθετο αποτέλεσμα, δημιουργώντας συνωστισμό στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης.

«Η Νέα Σμύρνη έχει παράδοση συναυλίες της Πρωτομαγιάς. Επειδή ο Μαχαιρίτσας μας τιμούσε κάθε χρόνο, θέλουμε να τον τιμήσουμε και μεις. Θα πάμε εμείς στις γειτονιές, δεν καλούμε τον κόσμο στην πλατεία», τόνισε ο κ. Τζουλάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο της αστυνομικής διεύθυνσης: «Του έχω δώσει τα σημεία που θα μπουν τα μεγάφωνα και είμαστε σε επικοινωνία. (…) Δεν χρειάζεται να πάρω άδεια για να βάλω ένα μεγάφωνο σε ένα σταυροδρόμι. Στόχος να κάτσει ο πολίτης μας στο μπαλκόνι του. Έχουμε τον έλεγχο, θα έχουμε μια εποπτεία».

Όπως είπε, η πλατεία της Νέας Σμύρνης «ελέγχεται κάθε βράδυ με κλιμάκιο της ΓΑΔΑ, παρουσία εμού. Κάνουμε συστάσεις στον κόσμο και στα μαγαζιά. Σήμερα θα βγούμε με ντουντούκα», ενώ ερωτηθείς σε περίπτωση συνωστισμού το Σάββατο ξεκαθάρισε:

«Δεν θα διαπληκτιστούμε με τον κόσμο. Θα μπορώ να κλείσω τη μουσική στο σημείο που παρουσιαστεί συνωστισμός. Αφού κάνω τη σύσταση πρώτα».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr