ΕΛΛΑΔΑ

Ποια εισαγγελέας θα εποπτεύει την ΕΥΠ – Το βιογραφικό της

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2020, 19:01
Ποια εισαγγελέας θα εποπτεύει την ΕΥΠ – Το βιογραφικό της
Facebook Twitter Whatsapp

Η Βασιλική Βλάχου θα εποπτεύει το έργο της ΕΥΠ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, που συνεδρίασε, σήμερα, στον Άρειο Πάγο με την 11μελή σύνθεσή του και υπό την προεδρία του προέδρου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα, με απόφαση κατά πλειοψηφία (6 ψήφους υπέρ και 5 κατά) τοποθέτησε την εισαγγελέα Εφετών, Βασιλική Βλάχου επόπτρια της ΕΥΠ προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.

Η κυρία Βλάχου εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993. Προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών. Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας όπου διεξήχθη η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της προκάλεσε την τρίτη ημέρα της δίκης, τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου.

Ακόμη, η κυρία Βλάχου τον Σεπτέμβριο του 2018 κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά όπου δικάζεται η υπόθεση του πλοίου «Noor 1» με τους 2,1 τόνους ηρωίνη.