ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι υποδέχονται τους καταναλωτές τα εμπορικά κέντρα – Όλα τα μέτρα προστασίας

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2020, 13:44
Έτσι υποδέχονται τους καταναλωτές τα εμπορικά κέντρα – Όλα τα μέτρα προστασίας
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Η LAMDA Development υποδέχεται τους επισκέπτες στα Golden Hall, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Αφού ολοκληρώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου σε δυο φάσεις, η τρίτη φάση, που αρχίζει σήμερα περιλαμβάνει το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών χωριών αλλά και των εκπτωτικών καταστημάτων (outlet). Και σε αυτή την περίπτωση θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους μπαίνουν ή εργάζονται στα καταστήματα, αλλά και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα επαναλειτουργούν και κάποια άλλα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, όπως διαιτολόγοι, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, υπηρεσιών στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις), αλλά και υπηρεσιών που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες και δραστηριοτήτων βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.

Ειδικότερα βάσει της υπουργικής απόφασης αναφορικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η LAMDA Development υποδέχεται τους επισκέπτες στα Golden Hall, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ασφάλεια των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων είναι προτεραιότητα για τα εμπορικά κέντρα Golden Hall, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos γι’ αυτό και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Ειδικότερα, από σήμερα είναι διαθέσιμες συσκευές απολύμανσης χεριών σε όλα τα εμπορικά  αλλά και συσκευές προμήθειας γαντιών μιας χρήσης από την Τετάρτη 20 Μαΐου. Παράλληλα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για διασφάλιση της δημόσιας υγείας τοποθετούνται θερμικές κάμερες από την Πέμπτη 21 Μαΐου.

Στα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών – επισκεπτών των εμπορικών κέντρων περιλαμβάνεται η χρήση κλιματιστικού προσαγωγής 100% νωπού αέρα, χωρίς ανακυκλοφορία, στους κοινόχρηστους χώρους.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεχή απολύμανση κοινόχρηστων χώρων και σχολαστικά καθαρίζονται τα WC. Χαρακτηριστικό είναι πως η απολύμανση WC λαμβάνει χώρα κάθε 15'.

Παράλληλα, θα γίνεται διαρκής και επιμελής έλεγχος τήρησης αποστάσεων όπως επιτάσσουν οι ειδικοί. Σε σχέση με τους ίδιους τους εργαζόμενους αυστηρά είναι τα μέτρα για την προστασία τους. Μεταξύ άλλων σε αυτά περιλαμβάνεται η καθημερινή θερμομέτρηση του προσωπικού. Να σημειωθεί πως τα εμπορικά λειτουργούν πλέον με ένα άτομο-πελάτη ανά 20 τμ χώρου.

Σε σχέση με τη χρήση ανελκυστήρων αυτή επιτρέπετε σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ ή χρήση τροφοδοσίας. Επίσης, γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας στους επισκέπτες ενώ οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών παραμένουν οι ίδιες. Διευκρινίζεται πως τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά (θα ανοίξουν 25 Μαΐου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις) ενώ οι κινηματογραφικές αίθουσες παραμένουν κλειστές χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα επαναλειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr