current views are: 10

20 Μαΐου 2020
Δημοσίευση17:33

Κικίλιας: Υπάρχει πλέον σχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Υπάρχει πλέον σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία, διαβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Τι είπε για την επόμενη ημέρα, μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Δημοσίευση 17:33’

Υπάρχει πλέον σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία, διαβεβαίωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Τι είπε για την επόμενη ημέρα, μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Στην αξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο μέσα στην κρίση του κορονοϊού στάθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ομιλία του κατά την ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα την «Αναδιάρθρωση Εθνικού Συστήματος Υγείας: Βιωσιμότητα και Μεταρρυθμίσεις».

Ο Β. Κικίλιας μιλώντας για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας για την οποία όπως είπε όλοι μιλούν εδώ και χρόνια, «διαφημίστηκε αλλά ποτέ δεν έγινε στην Ελλάδα», υπάρχει πλέον σχέδιο. «Μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει που έχει να κάνει με δίκτυο στην ΠΦΥ που περιλαμβάνει και ενοποιεί τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟΜΥ, την ΠΦΥ των Δήμων, τους γιατρούς του δημοσίου και τους ιδιώτες, με τη δυνατότητα του κόσμου να μπορεί πλέον να πιστέψει σε αυτή την πρωτοβουλία μιας που θα υπάρξει και η προσωπική σχέση του γιατρού με τη μέση ελληνική οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά. Όπως συμπλήρωσε αυτό θα βοηθήσει τον ασθενή να πάει στην ΠΦΥ και όχι στο νοσοκομείο και αυτό μετρήθηκε μέσα στην κρίση. «Υπήρξε ένα κομμάτι του κόσμου που δεν πήγε από φόβο στα νοσοκομεία αλλά υπήρξε και ένα άλλο που δεν είχε λόγο να πάει, καθώς δεν θα έπρεπε ποτέ να πάει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά στα κέντρα υγείας στις ΤΟΜΥ στην ΠΦΥ». Ήδη, όπως είπε, το υπουργείο Υγείας εργάζεται για την επόμενη ημέρα για το σύστημα που δοκιμάσθηκε και άντεξε. Ωστόσο είναι απαραίτητο να αναδιοργανωθεί ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έρχονται.

Ο Β. Κικίλιας αναφερόμενος στο χώρο του φαρμάκου είπε ότι αφέθηκε, εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί. «Τη Δευτέρα βγαίνουν στη θετική λίστα 145 φάρμακα βιομοειδή και γενόσημα τα οποία λίμναζαν για 2 χρόνια» και πρόσθεσε ότι είναι κεντρική βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει clawback για το εμβόλια στο 2020.


σχετικα αρθρα