ΕΛΛΑΔΑ

Έπαρχος Τήνου στο «Εκτός Γραμμής» για ανεμογεννήτριες: Μπορούν να βάλουν μέχρι και στο... καμπαναριό της Παναγιάς

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2020, 11:29
Facebook Twitter Whatsapp

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Τήνο, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά κατοίκων του νησιού, οι οποίοι εδώ και μήνες αντιστέκονται στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή Πράσα και ζητούν χωροθέτηση.

«Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης και της επένδυσης. Ούτε κατά των ανεμογεννητριών. Ζητούμε να γίνει χωροθέτηση. Αυτή τη στιγμή, βάση νόμου, μπορούν να τις βάλουν παντού… Ακόμη και στο… καμπαναριό της Παναγιάς της Τήνου», δηλώνει η έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, σχολιάζοντας τις χθεσινές συγκρούσεις κατοίκων του νησιού με τα ΜΑΤ.

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Τήνο, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά κατοίκων του νησιού, οι οποίοι εδώ και μήνες αντιστέκονται στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή Πράσα. «Βία και καταστολή αντί απαντήσεων στις ειρηνικές αντιδράσεις των κατοίκων», τονίζει η κ. Δεληγιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Θέλουν να προστατεύσουν τον τόπο τους οι κάτοικοι. Θέλουν να μας παρουσιάζουν ως ανυπότακτους γραφικούς Γαλάτες που είμαστε κατά της ανάπτυξης. Υπάρχει ψηφισμένο νομοσχέδιο που επιτρέπει να στηθούν ανεμογεννήτριες κυριολεκτικά παντού! Σε αυτό αντιδρά ο κόσμος. Ντροπή αυτό που γίνεται, για την εποχή και τον τόπο μας», προσθέτει.

Όπως είπε, «η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζήτησε να παγώσουν οι άδειες μέχρι να γίνει χωροθέτηση, αλλά δεν πέρασε. Μας κατηγορούν άδικα ότι δεν θέλουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θέλουμε χωροθέτηση!».

«Θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις με τους φορείς, τους κατοίκους, την περιφέρεια, για τα σημεία που θα τοποθετηθούν. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό ερήμην μας!», επισημαίνει η έπαρχος Τήνου.