ΕΛΛΑΔΑ

Θα ανοίξουν μαζί παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία - Τι θα ισχύσει για τις κατασκηνώσεις

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2020, 16:00
Θα ανοίξουν μαζί παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία - Τι θα ισχύσει για τις κατασκηνώσεις
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο θα επαναλειτουργήσουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εν αναμονή της απόφασης για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων βρίσκονται οι πολίτες, μια απόφαση που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Στα θρανία έχουν επιστρέψει οι μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων σε όλη την Ελλάδα και αυτό που αναμένεται πλέον είναι η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση για το άνοιγμά τους αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ωστόσο σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μέσα στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται και οι ενέργειες για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δημοτικά και σταθμοί θα ανοίξουν μαζί, ενώ παράλληλα θα επαναλειτουργήσουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

«Για το αν θα ξανανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, μετά την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής, την επόμενη Δευτέρα», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι μαζί με τις ανακοινώσεις για τους παιδικούς σταθμούς θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση να ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Όπως είπε, δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές ΑμεΑ γιατί η αποστέρηση των ΑμεΑ από δημιουργικές εστίες απασχόλησης επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους πορεία. «Συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.