ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό (Φωτογραφίες, βίντεο)

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Μαΐου 2020, 13:00
Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό (Φωτογραφίες, βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δουν τον υπουργό Εργασίας, το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό και άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά.

Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου έφτασαν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την Αμαλίας.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας να δουν τον υπουργό ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό, με τους διαδηλωτές να έρχονται σε σύγκρουση με μικρή ομάδα αστυνομικών, που ήταν στην είσοδο.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου, τα οποία ήταν κατεβασμένα, ενώ οι αρχές χρησιμοποίησαν χημικά για να τους απωθήσουν. «Θέλουμε εργασία και όχι ανεργία» είναι το κεντρικό μήνυμα των συγκεντρωμένων.

«Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία, αλλά και από τα δημοτικά τέλη.

*photo credits: Intime

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις