ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της «συμμορίας με τα φυλλάδια» στο «Εκτός Γραμμής» - Την «πλήρωσε» νεαρός που παρενέβη

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2020, 12:27
Facebook Twitter Whatsapp

Ομάδα νεαρών επιχείρησε να κλέψει τα κινητά δύο κοριτσιών, αλλά παρενέβη ένας νεαρός, ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τους δράστες.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της «συμμορίας των ληστών με τα φυλλάδια» δημοσιοποίησε η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα. Ομάδα νεαρών επιχείρησε να κλέψει τα κινητά δύο κοριτσιών, αλλά παρενέβη ένας νεαρός, ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τους δράστες! 

Στο βίντεο φαίνονται τέσσερα άτομα που διασχίζουν τον πεζόδρομο στο Μοναστηράκι με τελικό προορισμό τον σταθμό του τρένου. Λίγα δευτερόλεπτα πριν είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τα κινητά από δύο κοπέλες που κάθονταν κοντά στη Μητρόπολη, με τη μέθοδο του φυλλαδίου. Οι δράστες τις προσέγγισαν για να τους δώσουν φυλλάδια, προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή και να πάρουν τα κινητά τηλέφωνα που ήταν ακουμπισμένα στο τραπέζι της καφετέριας.

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν διότι ένας νεαρός είδε το σκηνικό κι άρχισε να φωνάζει από μακριά στις κοπέλες να κρύψουν τα κινητά τους τηλέφωνα και οι κοπέλες ενστικτωδώς τα πήραν στα χέρια τους. Ωστόσο, τα τέσσερα άτομα που φαίνονται και στα πλάνα ήθελαν να τιμωρήσουν τον ευσυνείδητο πολίτη και τον ακολούθησαν μέχρι να φθάσει στην αποβάθρα του τρένου και του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με γροθιές. Οι εικόνες καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα του τηλεόρασης του σιδηροδρομικού σταθμού.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί πλησίασαν τον άτυχο νέο, που ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν προέβη σε μήνυση.

«Η μέθοδος του φυλλαδίου ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90», δήλωσε στην εκπομπή ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σ. Μπαλάσκας. «Συμβαίνει παντού στον κόσμο, σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Έχουμε επιστήσει  πολλές την προσοχή των πολιτών, να μην αφήνουν, τιμαλφή, τσαντάκια, κινητά όταν πίνουν τον καφέ τους ή όταν τρώνε σε υπαίθριους χώρους και πάνω στο τραπεζάκι», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

Όπως είπε, μάλιστα, «έχει τεράστια ευθύνη ο πολίτης. Από τη στιγμή που βγάζει το κινητό και το αφήνει μπροστά από τον καφέ του κι έρχεται κάποιος με τη μέθοδο της απασχόλησης, θα πρέπει να επιστήσει την προσοχή τους…».