ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες για τα τρικάκια στο Μαξίμου (Βίντεο)

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 1 Ιουνίου 2020, 07:53
Facebook Twitter Whatsapp

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν παρέμβαση μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» το απόγευμα της Κυριακής, πετώντας τρικάκια.

«Παρέμβαση» στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», τα οποία πέρασαν με μηχανοκίνητη πορεία, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα «Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Τα 20 περίπου μηχανάκια με τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εξαφανίστηκαν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 16 προσαγωγές, οι επτά εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις.

Τα επτά μέλη που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, καθώς εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και αντίσταση.

Η συλλογικότητα παρουσίασε βίντεο απο την δράση της, στην οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο αστυνομικός αιφνιδιασμός, στην μηχανοκίνητη πορεία των μελών του Ρουβίκωνα. Μάλιστα σε ανακοίνωση τους, προαναγγέλουν νέες ενέργειες σημειώνοντας, "καλόμαθαν τον κόσμο να ζητάει άδεια για να βγει απο το σπίτι και είναι πολύ πρόθυμοι να θεωρήσουν ότι η κοινωνική ευθύνη που μαζικά επιδείχθηκε απο τη βάση είναι δουλοπρέπεια και υποταγή. Οι αντιστάσεις έχουν όμως ξεκινήσει και θα κλιμακωθούν. Και ο Ρουβίκωνας θα είναι στην πρώτη γραμμή".

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr