ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ωρωπού στο «Εκτός Γραμμής» για Μαλακάσα: «Αν κάποιοι από τα ΜΑΤ ήταν πιο ψύχραιμοι δεν θα γινόταν τίποτα»

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 1 Ιουνίου 2020, 11:32
Facebook Twitter Whatsapp

Την ευθύνη σε ορισμένους άνδρες των ΜΑΤ έριξε ο δήμαρχος Ωρωπού, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στη Μαλακάσα, με αφορμή τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το χρονικό των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Μαλακάσα, ανάμεσα στους δημότες και άνδρες των ΜΑΤ σχολίασε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Ο κ Γιασημάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι περίπου 200 μετανάστες άρχισαν να τσακώνονται στην κεντρική πλατεία, γεμίζοντας την με αίματα και επέρριψε ευθύνες στα ΜΑΤ για τα επεισόδια στην διαδήλωση των δημοτών.

«Στη Μαλακάσα έχει εγκατασταθεί δομή το 2016 που είχε 1.850 μετανάστες. Στις 15 Μαρτίου εγκαταστάθηκε δεύτερη δομή, η οποία θα λειτουργούσε ως κλειστή με 1.236 μετανάστες. Αυτή μετά από λίγες μέρες άνοιξε. Τελείωσε και η καραντίνα και πλέον κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι όπου θέλουν», δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Την Κυριακή, μια ομάδα μεταναστών πήγε στους πρόποδες της Πάρνηθας, άναψε φωτιά και οι αρχές πήγαν και τους απομάκρυνε. Λίγο αργότερα, μια άλλη ομάδα, περίπου 200 ατόμων μαζεύτηκε στο κέντρο της πλατείας. Οι μόνιμοι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι 500. Αυτοί οι μετανάστες έκατσαν στην πλατεία, έφαγαν, ήπιαν και αφού μέθυσαν, άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να γεμίσει αίματα η πλατεία. Ο κόσμος φοβήθηκε. Αυτά συμβαίνουν συχνά».

Ο κ. Γιασημάκης μίλησε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στους κατοίκους και την Αστυνομία: «Συστάθηκε μια επιτροπή αγώνα που έκανε την εκδήλωση χθες. Μια ομάδα από τους συγκεντρωμένους πήγε προς την εθνική οδό, εκεί κατέβηκαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν το δρόμο. Μπήκα ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους δημότες και κάποιοι αστυνομικοί δεν ήταν ψύχραιμοι. Επιτέθηκαν σε μένα, με ψέκασαν με χημικά και έτσι ξεκίνησαν όλα. Άνθρωποι 60-70 χρονών δεν μπορούν να δείρουν τα ΜΑΤ. Αν κάποιοι από τα ΜΑΤ ήταν πιο ψύχραιμοι δεν θα είχαμε τίποτα».

Για να καταλήξει: «Η Μαλακάσα έχει κάνει το χρέος της απέναντι στο μεταναστευτικό. Τέσσερα χρόνια έχουμε φιλοξενήσει μετανάστες και τώρα ζητάμε τη σταδιακή απομάκρυνσή τους και προτείνουμε λύσεις. Ο κ. Μηταράκης μας είπε ότι θα γίνουν ελεγχόμενες οι δομές, μέχρι τέλος Ιουνίου. Μέσα στις δομές υπάρχουν 800 άτομα που δεν πρέπει να είναι εκεί. Αμέσως μειώνεται ο αριθμός».