ΕΛΛΑΔΑ

«Χωματερή» το Ενετικό λιμάνι Χανίων: Μάζεψαν 30 τόνους σκουπίδια!

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 04:00 / Ανανεώθηκε 1 Ιουνίου 2020, 16:08
«Χωματερή» το Ενετικό λιμάνι Χανίων: Μάζεψαν 30 τόνους σκουπίδια!
Facebook Twitter Whatsapp

Ο όγκος των σκουπιδιών που ανασύρθηκαν από το Ενετικό Λιμάνι Χανίων ξεπέρασε τους 30 (!) τόνους και ακόμα υπάρχουν πολλά απορρίμματα στο βυθό.

Την αναγκαιότητα να γίνεται πιο συχνά εντατικός καθαρισμός στον βυθό του Ενετικού λιμένα των Χανίων, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλος όγκος σκουπιδιών απλωμένος στον πυθμένα του λιμανιού, κατέδειξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη, ο κ. Κοτσιφάκης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό, πολίτες και φορείς και τόνισε ότι ο όγκος των σκουπιδιών που ανασύρθηκαν, ξεπέρασε τους 30 (!) τόνους.

Κάθε λογής σκουπίδι στο βυθό

Από τους συνολικά 30 τόνους απορριμμάτων οι 20 τόνοι αφορούσαν σε κάθε λογής απορρίμματα και 10 τόνοι σε ελαστικά. Μέχρι και μπαταρίες αυτοκινήτων και σκαφών βρέθηκαν μέσα στο νερό, ανέφερε ο κ. Κοτσιφάκης. «Οι εθελοντές ανέσυραν απορρίμματα που γέμισαν 3 φορτηγά των υπηρεσιών καθαριότητας, ένας τεράστιος όγκος σκουπιδιών. Μέχρι και παλιός πορτοκαλί κάδος του Δήμου Χανίων ανασύρθηκε από το βυθό», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Κοτσιφάκης, είπε ότι η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη και συντονισμένη, εξ ου και το πόσα σκουπίδια βγήκαν, ενώ ανάλογη κίνηση είχε γίνει και πριν από τέσσερα χρόνια, επίσης με μεγάλη επιτυχία. «Ιδανικά, θεωρώ πως πρέπει να γίνονται 2 τέτοιοι καθαρισμοί κάθε χρόνο, ένας στην έναρξη της καλοκαιρινή περιόδου τον Μάιο και ακόμη ένας τον Οκτώβρη με τη λήξη της σεζόν», σχολίασε ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει ακόμα μεγάλος όγκος θαμμένος σε όλη την ακτογραμμή του λιμανιού της πόλης: «Ο καθαρισμός, παρότι ήταν εντατικός και εκτεταμένος κατάφερε να ανασύρει μόνο ένα μέρος των σκουπιδιών που υπάρχουν ακόμα εντός του. Υπολογίζουμε ότι καθαρίσαμε ένα 30% από τα απορρίμματα που εξακολουθούν και υπάρχουν, απλά δεν ήταν εφικτό να συνεχίσουμε για πρακτικούς λόγους».