ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος των καρτέλ πίσω από την εκτέλεση του Βέλγου επιχειρηματία – Τα συμβόλαια θανάτου και τα κοντέινερ κοκαΐνης

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 07:07
Πόλεμος των καρτέλ πίσω από την εκτέλεση του Βέλγου επιχειρηματία – Τα συμβόλαια θανάτου και τα κοντέινερ κοκαΐνης
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Τι ερευνούν οι αρχές για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βέλγου επιχειρηματία το βράδυ της Παρασκευής. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι βελγικές αρχές και η Interpol αναμένουν τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του βέλγου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με δύο σφαίρες στο κεφάλι το βράδυ της Παρασκευής, ενώ έμπαινε στο σπίτι του στη Βούλα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα πρώτα στοιχεία για τον άνδρα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν έμπορο με ερυθρά αγγελία. Πρόκειται για έναν 47χρονο Βέλγο, που είχε στην κατοχή του δύο ταυτότητες – η μία εξ αυτών αυθεντική που φαίνεται να αντιστοιχεί σε εκείνον- καθώς επίσης και έξι τηλεφωνικές συνδέσεις. Ο ίδιος φέρεται να έχει πει στους γείτονες πως ήταν εισαγωγέας λαδιού και κάρβουνου ή σύμβουλος επιχειρήσεων. Ενώ η ερυθρά αγγελία αφορά σε διεθνές ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών.

Πόλεμος καρτέλ

Όμως αυτό που ανησυχεί την ελληνική αστυνομία είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως εξελίσσεται ένας πόλεμος μεταξύ μελών καρτέλ ναρκωτικών.

Τέσσερα συμβόλαια θανάτου έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια με χαρακτηριστικότερες δύο άγριες δολοφονίες:

Αυτό που διαπιστώνουν οι αρχές είναι ότι υπάρχουν απευθείας μεταφορές κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στον Πειραιά, γι αυτό το λόγο τα καρτέλ έχουν στείλει ουσιαστικά αντιπροσώπους στη χώρα μας για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.

Ενώ τα ναρκωτικά φτάνουν στη χώρα μας κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες και χουρμάδες.