ΕΛΛΑΔΑ

Συγχρωτισμός λεωφορείο των ΚΤΕΛ: Γεμάτο επιβάτες, πολλοί δεν φορούν ούτε μάσκες

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 20:03
Συγχρωτισμός λεωφορείο των ΚΤΕΛ:  Γεμάτο επιβάτες, πολλοί δεν φορούν ούτε μάσκες
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν τηρείται ούτε το μέτρο για το 50% πληρότητας στα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Δείτε την εικόνα από το εσωτερικό του λεωφορείου. Είναι ο ένας πάνω στον άλλο.

Γεμάτο με κόσμο ήταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ και φυσικά δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα στον ΑΝΤ1.

Όπως φαίνεται, οι επιβάτες στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τη Ραφήνα -το οποίο ξεκίνησε από την παραλία του Μαραθώνα- είναι ο ένας πάνω στον άλλο, δίχως να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με το irafina ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που δεν φορούν μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν τηρείται ούτε το μέτρο για το 50% πληρότητας στα λεωφορεία ΚΤΕΛ, το οποίο ισχύει λόγω μέτρων για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέτρα για ασφαλείς μετακινήσεις με ΚΤΕΛ

Με αφορμή τη μετακίνηση εκτός νομού, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού COVID-19.

  • Για τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.
  • Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς οφείλουν, σύμφωνα με τον odigostoupoliti
  • Να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας.
  • Να εφοδιάζουν το προσωπικό με απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αλκοολούχο αντισηπτικό).
  • Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών και τα μηχανήματα με ειδικά υλικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις