ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη βοήθεια 200.000 ευρώ για τις καταστροφές στη Λέρο

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2020, 11:35
Έκτακτη βοήθεια 200.000 ευρώ για τις καταστροφές στη Λέρο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και ενημερώθηκε για τις καταστροφές που υπέστησαν οι υποδομές του νησιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντολή για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ της Λέρου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και ενημερώθηκε για τις καταστροφές που υπέστησαν οι υποδομές του νησιού από την πρόσφατη θεομηνία και οδήγησαν στην κήρυξη του Δήμου Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα μιλώντας την Τρίτη ο κ. Κόλλιας, στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα αναφέρθηκε στις τεράστιες ζημιές που έπληξαν το νησί λέγοντας: «Είναι μεγάλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, στο αγροτικό δίκτυο, σε καταστήματα και οικίες, σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Εκεί που είχαμε ετοιμαστεί να υποδεχτούμε τον κόσμο, μετά τον κορωνοϊό, ήρθαν οι καταστροφές, οι οποίες είναι μεγάλες και θα χρειαστούν μέρες για να φτιαχτούν. Στα καταστήματα που βρίσκονται πλησίον των παραλιών και οι παραλίες που ήταν έτοιμες να υποδεχτούν λουόμενους, έχουν υποστεί ζημιές. Θα αποκατασταθούν άμεσα, απλά χρειαζόμαστε βοήθεια από την πολιτεία για να γίνουν έγκαιρα».