ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίτερα το επόμενο σχολικό έτος, αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου – Τι είπε η Κεραμέως

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2020, 16:49
Νωρίτερα το επόμενο σχολικό έτος, αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου – Τι είπε η Κεραμέως
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι αυξάνεται η συμμετοχή των μαθητών στα σχολεία. Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τι είπε για τη νέα σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία, άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εκπαιδευτικούς που φροντίζουν να τηρούνται όλα τα μέτρα για να νιώθουν ασφαλείς τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους.

Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές

Παράλληλα τόνισε ότι είναι όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλαδικές και οι διαδικασίες εξελίσσονται κανονικά. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στην διαδικασία διαμοιρασμού των συγγραμμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας ότι το υπουργείο φρόντισε -για λόγους ασφαλείας αλλά και επειδή τα βιβλιοπωλεία ήταν το προηγούμενο διάστημα κλειστά – η διανομή να γίνει κατ’ οίκον. Ήδη, τόνισε, έχει διανεμηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε και σε ένα θέμα που έθεσαν φοιτητές του ΑΠΘ, που ζητούν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις λόγω κορωνοϊού. Αφού επισήμανε πως η εξ ΄αποστάσεως εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια λειτούργησε εξαιρετικά, διευκρίνισε πως ο τρόπος διεξαγωγής των εξεταστικών είναι αρμοδιότητα του κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά.

Παρ’ όλα αυτά, συμπλήρωσε: «Δεν κατανοώ το νόημα του συγκεκριμένου αιτήματος των φοιτητών, την στιγμή που το εξάμηνο έχει προχωρήσει τόσο καλά». Η υπουργός Παιδείας στάθηκε τέλος στις βασικές παραμέτρους του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι να φύγουμε από την στείρα μετάδοση γνώσεων και να πάμε σε μια ευρύτερη καλλιέργεια.

Ενώ στο ερώτημα αν υπήρξαν πιέσεις προκειμένου να διπλασιαστούν οι πιστοί στις εκκλησίες, τόνισε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως οι αποφάσεις κινούνται πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr