ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νέα χαλάρωση των μέτρων στα ακτοπλοϊκά ταξίδια – Αυξάνονται οι πληρότητες των πλοίων

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2020, 18:01
Κορωνοϊός: Νέα χαλάρωση των μέτρων στα ακτοπλοϊκά ταξίδια – Αυξάνονται οι πληρότητες των πλοίων
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε τι ισχύει από εδώ και πέρα. Το υπουργείο Ναυτιλίας αναθεωρεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα πλοία. Αυξάνονται οι πληρότητες στο 60%. Τι θα ισχύει για τους ΑΜΕΑ.

Η θετική πορεία περιορισμού κορωνοϊού στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή  του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείο Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων. «Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Τα μέτρα που δεν αλλάζουν 

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το μέτρο της θερμομέτρησης καθώς επίσης και της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου. Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας (συνίσταται η υφασμάτινη) από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Επίσης θα ενημερώνονται οι επιβάτες για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr