ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής Σύψας: Αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα, μπορεί να σταματήσει ο Τουρισμός

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2020, 09:21
Καθηγητής Σύψας: Αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα, μπορεί να σταματήσει ο Τουρισμός
Facebook Twitter Whatsapp

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός», τόνισε ο καθηγητής, εκφράζοντας την ανησυχία του για πιθανή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων λόγω του Τουρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τους κινδύνους από τη χαλάρωση των μέτρων και τον Τουρισμό μίλησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νίκος Σύψας.

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός», τόνισε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος», είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σύψας, στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός».

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας είπε πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες, συμπλήρωσε.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες ο Νίκος Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr