ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στα Ψαρά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες και εθελοντές - Υπό έλεγχο η φωτιά

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2020, 09:48
Πυρκαγιά στα Ψαρά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες και εθελοντές - Υπό έλεγχο η φωτιά
Facebook Twitter Whatsapp

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που καίνε χαμηλή βλάστηση έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στα Ψαρά. Οι φλόγες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Μάχη να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε από χθες, Σάββατο 6 Ιουνίου, δίνουν στα Ψαρά πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές που βρίσκονται στο σημείο. Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.Τελικά, την Κυριακή οι δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 
Όλο το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση κοντά στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει καλή εικόνα και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 υδροφόρα οχήματα και 3 οχήματα της κοινότητας.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, και ένα ελικόπτερο super puma που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου. Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να μεταφέρει το πεζοπόρο τμήμα αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει τα Ψαρά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Δήμος με το ένα πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει και εθελοντές προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά και κυρίως να αποτρέψουν να οδηγηθεί προς το μοναστήρι της Παναγιάς .

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Κυριακή 07 Ιουνίου 2020, προβλέπεται χαμηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 1) για όλη την επικράτεια.