ΕΛΛΑΔΑ

Πνευμονολόγος Κοτανίδου στο «Εκτός Γραμμής» για κορωνοϊό: «Αν δεν τηρούνται οι κανόνες, κάποια καταστήματα θα κλείσουν»

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2020, 12:15
Πνευμονολόγος Κοτανίδου στο «Εκτός Γραμμής» για κορωνοϊό: «Αν δεν τηρούνται οι κανόνες, κάποια καταστήματα θα κλείσουν»
Facebook Twitter Whatsapp

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εικόνες συνωστισμού που εμφανίζονται σε καταστήματα και υπηρεσίες.

Η Αναστασία Κοτανίδου ξεκαθάρισε ότι αν συνεχιστούν τα περιστατικά συγχρωτισμού σε μαγαζιά διασκέδασης, τότε θα χρειαστεί να κλείσουν, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Σε όλη την επιτροπή δημιουργούν ανησυχία οι εικόνες συνωστισμού που βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κομμάτι του ελληνικού λαού πλήρη ανεύθυνο. Θεωρούν ότι εκείνοι είναι οι ατρόμητοι και δεν θα έχουν πρόβλημα αν κολλήσουν, όμως δεν ενδιαφέρονται τι θα γίνει με τους υπόλοιπους αν κολλήσουν. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για τη χώρα μας και για τον τουρισμό που περιμένουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κοτανίδου στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Ο ιός είναι εδώ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, να μην αθετούμε τα μέτρα της απόστασης, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Μην νομίζουμε ότι επειδή είναι καλοκαίρι και όλοι είμαστε έξω, είναι αδύνατον να κολλήσουμε. Θέλει μεγάλη προσοχή και έρχεται και ο τουρισμός που θα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα».

Όσο για τα καταστήματα που συνωστίζεται κόσμος, όπως τα κλαμπ και τα beach bar: «Σαν λαός είμαστε φιλελεύθεροι και θέλουμε όλα να είναι ανοιχτά, γιατί όταν κάποιες δομές είναι κλειστές θεωρούμε ότι περιορίζονται οι ελευθερίες μας. Κάναμε προσπάθειες να ανοίξουμε όλα τα καταστήματα, αν όμως δούμε ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες, κάποια από αυτά θα κλείσουν».