ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκαν οι «ουρές» στην Υπηρεσία Ασύλου (εικόνες)

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2020, 13:32
Μειώθηκαν οι «ουρές» στην Υπηρεσία Ασύλου (εικόνες)
Facebook Twitter Whatsapp

Στο παρελθόν ανήκουν οι εικόνες με ουρές αιτούντων ασύλων έξω από την Υπηρεσία Ασύλου μετά την κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν επαναλήφθηκαν οι χθεσινές εικόνες έξω από την Υπηρεσία Ασύλου. Η παράταση ισχύος των δελτίων αιτούντων διεθνούς προστασίας και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, που είχε ανακοινώσει από χθες το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, φαίνεται πως λειτούργησαν αποτελεσματικά. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα ομαλά, με τους μετανάστες να ενημερώνονται για παράταση των δελτίων τους έως και την 1η Οκτωβρίου και να αποχωρούν από την είσοδο της Υπηρεσίας. Η παρουσία αστυνομικής δύναμης από τις πρώτες πρωινές ώρες, απέτρεψε τη διανυκτέρευση αιτούντων στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας.

Μηταράκης: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση μέτρων υγειονομικής προστασίας

«Βρέθηκα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έξω από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου της Αττικής. Οι αιτούντες ενημερώνονται για την παράταση ισχύος των δελτίων τους και αποχωρούν. Σε 2 ώρες, εξυπηρετήθηκαν περίπου 450 άτομα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση μέτρων υγειονομικής προστασίας, τόσο για το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και για τους αιτούντες. Τα φαινόμενα συνωστισμού θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. #Υπηρεσία_Ασύλου», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.