ΕΛΛΑΔΑ

Καπερνάρος στο «Εκτός Γραμμής» για ηχητικό Μιωνή – Παππά: «Το ντοκουμέντο είναι ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο»

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2020, 16:28
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γνωστός δικηγόρος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να το αποδεχτεί και να το χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό στοιχείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόνο σε περίπτωση που από το ηχητικό ντοκουμέντο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ανάμεσα σε Μιωνή και Παππά, αποδειχτεί ότι υπάρχει κακούργημα τότε μπορεί να πιθανολογηθεί ότι αυτό είναι νόμιμο, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Καπερνάρος.

«Το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο. Το 2019 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, καταργήθηκε απ κακούργημα και έγινε πλημμέλημα. Στα πλημμελήματα δεν ισχύει οποιοδήποτε αποδεικτικό μέσον σε αυτήν την κατηγορία. Εξαιρούνται μόνο τα κακουργήματα, με έναν νέο νόμο που έγινε μεταγενέστερα, τον Νοέμβριο του 2019 από τη ΝΔ και λέει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί ο εισαγγελέας διαφθοράς ή ο οικονομικός εισαγγελέας να επισέλθει στη υπόθεση και αν κρίνει ότι έχει γίνει κακούργημα, εν προκειμένου εκβίαση όπως ισχυρίζονται, τότε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μέχρι τότε, μπορεί ο εισαγγελέας, να κρίνει με τα δεδομένα που έχει και στη περίπτωση, πρέπει να κριθεί ή κατά την προδικασία ή και κατά τη δίκη, ότι η προσβολή του αγαθού, του δικαιώματος δηλαδή που ηχογραφείται, αυτό μπορεί με υπέρτερο ενδιαφέρον για το άλλο αδίκημα που επιδιώκεται, να συγχωρέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα», τόνισε αρχικά στον Alpha και το "Εκτός Γραμμής", με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο γνωστός δικηγόρος. 

Για το νομικό πλαίσιο της Κύπρου: «Η Κύπρος έχει δικό της δικαιϊκό σύστημα. Είναι ένα αδίκημα που επιτελέστηκε στη Κύπρο, συνεπώς θα επιληφθούν οι αρχές της και εδώ οι αρχές της Ελλάδας. Όσον αφορά στο ελληνικό σύστημα, αν από το ηχητικό βγαίνει κακούργημα τότε μπορεί να πιθανολογηθεί ότι αυτό είναι νόμιμο. Αν είναι πλημμέλημα τότε είναι παράνομο αποδεικτικό στοιχείο και έχει τελεστή αδίκημα. Δεν διαφαίνεται από αυτά που κυκλοφόρησαν ότι υπάρχει κακούργημα».

Στο φως κι άλλη συνάντηση Παππά - Μιωνή

Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, βγαίνουν στο φως πολιτικά παιχνίδια με πολλες γκρίζες ζώνες, που παιζόταν στο Μαξίμου, επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα. Το NEWPOST αποκαλύπτει ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, είχε μια ακόμη συνάντηση με τον Ελληνοϊστραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ο οποίος παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στις 21 Μαίου 2016, σε καφετέρια στην Λευκωσία. Στην συγκεκριμένη συνομιλία που ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και ελέγχεται κατά πόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, καθώς αποκτήθηκε παράνομα, εν αγνοία του κ.Παππά, εμφανιζόταν ο τότε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να λέει - κατά τον Μιωνή- ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που παραπέμφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή με την κατηγορία της πολιτικής σκευωρίας κατά 10 πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, ότι «έχει τη δική του ατζέντα», ««έκανε το δικό του outsourcing» και κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα, «πολλά λεφτά» η οποία όμως δεν πρέπει να παρακάμπτει την ατζέντα του «μαγαζιού».

Στην αρχή ο Ν.Παππάς υποστήριξε ότι με τη λέξη «μαγαζί» εννοούσε τη χώρα. Μετά το άλλαξε και είπε ότι αναφερόταν στο «μαγαζί», «του Σαμαρά, του Μιωνή και του Παπασταύρου», χωρίς, όμως, να υπάρχει εξήγηση γιατί δεν ανέφερε καθόλου τα ονόματα τους σε μια συνομιλία διάρκειας 48 λεπτών. Επίσης έδινε αυτήν την απάντηση ενώ ο Μιωνής του έκανε ερωτήσεις για τον Παπαγγελόπουλο ( πως τον «διαβάζει» κλπ) και είναι παράξενο πως ο επιχειρηματίας ενώ δεχόταν τόσο σοβαρές κατηγορίες -ότι έβγαζε «πολλά λεφτά» με τον Σαμαρά και τον Παπασταύρου κατά τον ισχυρισμό του Παππά- εκείνος δεν αντιδρούσε. Γι αυτό και πιο αληθοφανές φαίνεται το αφήγημα του επιχειρηματία ότι ο Παππάς του μιλούσε για την ατζέντα του Παπαγγελόπουλου.