ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμπάκα: Αυτό είναι το αεροβόλο όπλο της τραγωδίας με θύμα τον 15χρονο

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2020, 19:06
Καλαμπάκα: Αυτό είναι το αεροβόλο όπλο της τραγωδίας με θύμα τον 15χρονο
Facebook Twitter Whatsapp

Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο 15χρονος έχασε τη ζωή του. Γι' αυτό δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία της κηδείας. 

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα το παιδί, αναζητά η Αστυνομία, που διεξάγει έρευνες σχετικά με το συμβάν. Ο 15χρονος βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο από τα επτά αδέλφια του, τον 17χρονο και τον 3χρονο αδελφό του όταν έγινε το μοιραίο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, έδωσε στη δημοσιότητα το όπλο της τραγωδίας, μια καραμπίνα – αεροβόλο.

Το βλήμα διαπέρασε τον οφθαλμό του 15χρονου και σφηνώθηκε στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με τον βαλλιστικό εμπειρογνώμονα, Γιώργο Ραυτογιάννη, η τραγωδία αυτή συμβαίνει μία στο τρισεκατομμύριο. Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 10 - 15 θάνατοι από αεροβόλο όπλο, κυρίως παιδιά.

Αν ο 15χρονος είχε βληθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός του, τότε θα είχε απλά τραυματιστεί ελαφρά. Μάλιστα ο κ. Ραυτογιάννης επεσήμανε πως τα βλήμα ενός αεροβόλου όπλου δεν μπορεί να διαπεράσει τον οφθαλμό.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος εκτιμά πως το βλήμα τον βρήκε στο σημείο μεταξύ του οφθαλμού και του οστού του ματιού, το διαπέρασε και του έκοψε το νήμα της ζωής του. Αυτό βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί και από το πόρισμα του ιατροδικαστή. Μάλιστα στο ερώτημα αν ένα τρίχρονο παιδί μπορεί να πατήσει τη σκανδάλη ενός αεροβόλου, ο κ. Ραυτογιάννης απάντησε πως αν το όπλο ήταν οπλισμένο, το μικρό παιδάκι αρκούσε να ακουμπήσει ελαφρά τη σκανδάλη για να πυροβολήσει.

Θα δώσει απαντήσεις η νεκροψία

Σύμφωνα με το TV10.gr αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο 15χρονος έχασε τη ζωή του. Γι΄ αυτό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα της κηδείας του άτυχου παιδιού, καθώς πρώτα θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Την ίδια ώρα στην μικρή κοινωνία της Θεόπετρας το κλίμα είναι βαρύ, καθώς ο χαμός του 15χρονου έχει βυθίσει το χωριό στο πένθος.