ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα - Κορωπί: Ισόβια ξανά για τη φόνισσα – Έρευνα και για τον σύντροφό της

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2020, 16:23
Έγκλημα - Κορωπί: Ισόβια ξανά για τη φόνισσα – Έρευνα και για τον σύντροφό της
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες του συντρόφου της 29χρονης και πρώην συζύγου του θύματος. Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο.

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο η κατηγορούμενη για το έγκλημα στο Κορωπί. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα η δράστιδα είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η γυναίκα- μητέρα δύο παιδιών, σε ηλικία 26 ετών, μαχαίρωσε έξι φορές την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της, μέσα στο σπίτι της και μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών της, τον Αύγουστο του 2016.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ομόφωνα, απέρριψε τα αιτήματα της 30χρονης κατηγορουμένης για αναγνώριση ελαφρυντικών και την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συντρόφου της μπροστά στα μάτια των παιδιών της , πριν από τέσσερα χρόνια. Έτσι, τα ισόβια παραμένουν. 

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο σύντροφος της κατηγορουμένης και πρώην σύζυγος του θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε δύο παιδιά με τον 41χρονο τότε και η φερόμενη δράστις είχε αποκτήσει άλλα δύο παιδιά με τον ίδιο άντρα, με τον οποίο ήταν σε σχέση. Τα δύο ανήλικα παδιά του θύματος ήταν παρόντα στη δολοφονία της μητέρας τους και την επιμέλειά τους έχει αναλάβει η αδελφή της άτυχης κοπέλας. 

Τι είπε η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου» στην απολογία της

«Οφείλω μια συγνώμη για τον πόνο που έχω προκαλέσει στους ανθρώπους και τα παιδιά της συγχωρεμένης και στα δικά μου. Είχαμε πολύ ωραία σχέση από το 2010- 2014. Δεν ήξερα ότι είχε άλλη οικογένεια. Ξαφνικά ενώ ήμουν ήδη έγκυος 5 μηνών, μου είπε ότι ήταν παντρεμένος, χωρισμένος. Και εγώ και η συγχωρεμένη του ζητούσαμε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. […] Εκείνη τη μέρα δεν είχα σκοπιμότητα να έχω το μαχαίρι να σκοτώσω άνθρωπο […]».

Η ίδια περιγράφει στην απολογία της ότι τη μέρα του φονικού, το θύμα της έκανε νόημα να σταματήσει ενώ η ίδια περνούσε με το αυτοκίνητο. Ισχυρίζεται ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού κι έβριζε τη δράστιδα. Σε ερώτηση της προέδρου τι έλεγε το θύμα, η κατηγορούμενη απάντησε ότι «δεν μπορώ να πω. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ να μπω στον ίσιο δρόμο, δε θέλω να αμαρτάνω».

Επίσης, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δε γνώριζε ότι ο σύντροφός της και το θύμα είχαν πάρει διαζύγιο και ότι αυτός ο άνδρας της κορόιδευε και τις δύο.