ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησε «κόκκινο» ο υδράργυρος την Τρίτη – Πού ξεπέρασε τους 40 βαθμούς - Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το κύμα ζέστης

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2020, 22:02
Χτύπησε «κόκκινο» ο υδράργυρος την Τρίτη – Πού ξεπέρασε τους 40 βαθμούς - Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το κύμα ζέστης
Facebook Twitter Whatsapp

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα κατά τις επόμενες ημέρες. 

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες έγραψαν σήμερα τα θερμόμετρα σε πολλές περιοχές της χώρας, μάλιστα σε μία περίπτωση ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Meteo στο Διόν Πιερίας η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 40,3 βαθμοί.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες

Οι θερμοκρασίες στη χώρα μας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα κατά τις επόμενες ημέρες.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται έως την Παρασκευή 03/07 σε επιλεγμένες πόλεις, η θερμοκρασία στη Λάρισα αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς ενώ στο κέντρο των Αθηνών η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Στους πίνακες των αυτοποιημένων μοντέλων καιρού του Meteo.gr φαίνεται, μάλιστα, ότι η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει περαιτέρω το Σάββατο, φτάνοντας και τους 36 βαθμούς Κελσίου:Σε κλοιό ζέστης η χώρα

Στην προειδοποίηση του MeteoAlarm για την Τετάρτη, φαίνεται ολόκληρη η χώρα -πλην των Κυκλάδων- σε κλοιό ζέστης:

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6-7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά και ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.