ΕΛΛΑΔΑ

Δύο αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε - Ανοίγουν τα στόματα καταστηματαρχών που εκβιάζονταν

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2020, 12:31
Δύο αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε - Ανοίγουν τα στόματα καταστηματαρχών που εκβιάζονταν
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε εκβιασμούς, πουλώντας «προστασία» στους καταστηματάρχες, ενώ η δράση τους έφθασε ακόμη και σε βομβιστικές επιθέσεις.

Δύο αστυνομικοί είναι μεταξύ των 15 συλληφθέντων που φέρονται ως μέλη ομάδας εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων, στον Πειραιάκαι σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Καρσιώτη στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, οι αστυνομικοί είνα χαμηλόβαθμοι, υπηρετούσαν έως τώρα σε υπηρεσίες του Πειραιά κα. φέρεται να είχαν «βοηθητικό» ρόλο, κυρίως παρέχοντας πληροφορίες. Και οι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία και αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ.

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε εκβιασμούς, πουλώντας «προστασία» στους καταστηματάρχες, ενώ η δράση τους έφθασε ακόμη και σε βομβιστικές επιθέσεις.

Η Δίωξη Εκβιαστών ερευνούσε την υπόθεση εδώ και οκτώ μήνες, ενώ αρχηγός του κυκλώματος φέρεται άνδρας, ο οποίος ήταν ενταγμένος σε ανάλογη ομάδα που πουλούσε «προστασία» σε καταστηματάρχες και ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μήνες στο Παλαιό Φάληρο.

Μάλιστα, ίσως για πρώτη φορά καταστηματάρχες ανοίγουν τα στόματά τους και παρέχουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις Αρχές να «δέσουν» τη δικογραφία.