ΕΛΛΑΔΑ

Εγκώμια των διεθνών ΜΜΕ για την επένδυση στο Ελληνικό - «Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο»

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2020, 12:34
Εγκώμια των διεθνών ΜΜΕ για την επένδυση στο Ελληνικό - «Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εκκίνηση, ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η έναρξη των έργων, ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, στο Ελληνικό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται εκτενώς και με θετικά σχόλια την επίσημη «πρεμιέρα» των έργων, χαρακτηρίζοντας την επένδυση τη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο.

Reuters: Χιλιάδες τουρίστες και επενδυτές στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό» γράφει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικό ένας μεγάλος χώρος αχρησιμοποίητων διαδρόμων, τερματικών και χώρων που χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, εγκαταλείφθηκε επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Μετά από χρόνια καθυστερήσεων λόγω γραφειοκρατίας, πολιτικής αντίστασης και αντιπολίτευσης των τοπικών αρχών οι μπουλντόζες άρχισαν να γκρεμίζουν τα πρώτα κτίρια σε ένα οικόπεδο 1.500 στρεμμάτων».

«Η Lamda Development, η οποία εξασφάλισε τη μακροχρόνια μίσθωση από το 2014, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα πολυτελών σπιτιών, ξενοδοχείων, γραφείων, μαρίνας σκαφών αναψυχής και καζίνο με συνολικό κόστος 8 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια δολάρια)."Πρόκειται για ένα έργο που συμβολίζει μια νέα Ελλάδα", δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να επιταχύνει το έργο, σε τελετή έναρξης. H εκκίνηση του έργου ήταν μια απαίτηση στο πλαίσιο των εγγυήσεων της Ελλάδας και της συμφωνίας με τους πιστωτές. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες και επενδυτές στην ελληνική πρωτεύουσα», σημειώνει ακόμα το Reuters.

ΑΒC: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

Η έναρξη του έργου στο Ελληνικό κάνει τον γύρο του κόσμου σε όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το ABC σε θέμα με τίτλο «Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» αναφέρει το χρονικό της μεγάλης επένδυσης αναμεταδίδοντας το τηλεγράφημα του Associated Press.