ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταγγελία για «μαϊμού» ορθοπαιδικό: Πώς προσεγγίζει τα θύματά του – Ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2020, 17:55
Νέα καταγγελία για «μαϊμού» ορθοπαιδικό: Πώς προσεγγίζει τα θύματά του – Ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του
Facebook Twitter Whatsapp

Ακόμη μια καταγγελία για μαϊμού γιατρό, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιείται στην Αχαΐα. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι αρχές.

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τις αποκαλύψεις για τη δράση του μαϊμού γιατρού, και άλλες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για επιτήδειους που παρουσιάζονται ως γιατροί ώστε να εξαπατούν ανυποψίαστα θύματα.

Μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εντοπίζεται στην Αχαΐα. Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ένας άνδρας φέρεται να χρησιμοποιεί την ταυτότητα πραγματικού γιατρού -διευθυντή Ορθοπαιδικής σε νοσοκομείο του νομού- και να εξαπατά ασθενείς.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο άνδρας αυτός κατηγορείται ότι πηγαίνει σε διάφορους ανθρώπους και τους λέει ότι πρέπει να γίνει επέμβαση σε ένα παιδί. Για να γίνει όμως η επέμβαση θα πρέπει το παιδί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Έτσι, λοιπόν, μαζεύει χρήματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην επέμβαση του παιδιού. Πληροφορίες που μεταδίδει το OPEN αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των ανθρώπων αυτών έχουν δώσει χρήματα ενώ φίλοι και γνωστοί ενημέρωσαν άμεσα τον πραγματικό γιατρό του οποίου τα στοιχεία φέρεται να χρησιμοποιεί ο «νέος ψευτογιατρός».  

Εκτός από το Αίγιο ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να κινείται και στην Πάτρα ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του. Οι Αρχές, μάλιστα, έχουν και την περιγραφή του ανθρώπου που κατηγορείται ότι προσποιείται συγκεκριμένο γιατρό. Κατά τις περιγραφές, πρόκειται για άνδρα μετρίου αναστήματος με μαύρα μαλλιά και το μόνο που απομένει είναι να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί. Στο μεταξύ, ο πραγματικός γιατρός καθιστά σαφές ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση και καλό θα είναι ο κόσμος να μην πέφτει στην παγίδα που φέρεται να έχει στήσει ο ψευτογιατρός

Η καταγγελία για τον «μαϊμού» καρδιολόγο που είχε δημοσιεύσει το Newpost

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Newpost, έδωσε στη δημοσιότητα καταγγελία σχετικά με τη δράση ενός ατόμου , σύμφωνα με την οποία φερόταν να παριστάνει τον καρδιολόγο και να εμφανίζει μη έγκυρη, σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο της Αθήνας, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σύμφωνα  πάντα με την καταγγελία ατόμου «ο “καρδιολόγος” έχει διατελέσει μέλος αθλητικών ομάδων και κάνει εξετάσεις σε αθλητές». Μάλιστα για την περίπτωσή του είχαν ενημερωθεί τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης.

Η πρώτη αναφορά για την συγκεκριμένη περίπτωση, έγινε 1η Ιουλίου του 2014, όταν έγινε καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο της Αθήνας για να ελεγχθεί η άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, καθώς σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «είχα ανακαλύψει την χρήση πλαστής σφραγίδας κρατικού νοσοκομείου».

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφα, που έχει στην διάθεσή του το Newpost, σε ερώτηση του καταγγέλλοντα (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση του Νewpost) σχετικά με τον εάν είναι μέλος του ιατρικού συλλόγου της Αθήνας το συγκεκριμένο άτομο,  ο καταγγέλλοντας υποστηρίζει πως έλαβε την απάντηση πως «δεν είναι μέλος του Ι.Σ.Α».

Αυτό είναι πέραν των συνηθισμένων, καθώς κάθε ιατρός είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στη λίστα του ιατρικού συλλόγου της περιοχής που δραστηριοποιείται. Η συγκεκριμένη απάντηση είχε δοθεί στις 30/9 του 2014. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως το όνομα του συγκεκριμένου γιατρού, που σύμφωνα με την καταγγελία, εμφανιζόταν να αναλαμβάνει διάφορες αθλητικές ομάδες, δεν υπάρχει ούτε στον Πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο.

Πάντως, ο καταγγέλλων δεν γνωρίζει εάν ο το εν λόγω άτομο συνεχίζει να εξασκεί τα καθήκοντά του ή όχι.