ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Συναγερμός στην Κάρπαθο: Ακόμη δύο κρούσματα

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2020, 18:10
Κορωνοϊός – Συναγερμός στην Κάρπαθο: Ακόμη δύο κρούσματα
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού ελληνοαμερικάνων που είχαν εντοπιστεί ήδη θετικοί στον ιό προ ημερών και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Συναγερμός σήμανε σ στις υγειονομικές αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Κάρπαθο.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ ο δήμαρχος του νησιού κος Γιάννης Νισύριος, πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού ελληνοαμερικάνων που είχαν εντοπιστεί ήδη θετικοί στον ιό, πριν από μερικές μέρες και έχουν μεταφερθεί στην Κρήτη για νοσηλεία.

Και το ζευγάρι αυτό, ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας των ΗΠΑ, μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας και τους έγινε το σχετικό τεστ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό και αμέσως ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές για να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό (εν αναμονή οδηγιών) στην περιοχή Σπόα.

Το χωριό αξίζει να σημειωθεί είναι ήδη αποκλεισμένο και αναμένεται κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας το οποίο θα διενεργήσει εκτεταμένους ελέγχου στους κατοίκους.

Η κατάσταση πάντως, είναι υπό πλήρη έλεγχο και εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.