ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορωνοϊό 19χρονος οπλίτης – Υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2020, 14:09
Θετικός στον κορωνοϊό 19χρονος οπλίτης – Υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας 19χρονος οπλίτης που υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη και είχε λάβει άδεια ορκωμοσίας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε νεαρός οπλίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε χωριό στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 19χρονος οποίος βρισκόταν σε άδεια ορκωμοσίας διαγνώσθηκε θετικός στο ιό και νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί πως από έλεγχο που έγινε στο στρατόπεδο δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη κρούσματος.  Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ανακοινώθηκαν επιπλέον 28 θετικά κρούσματα στην Ελλάδα εκ των οποίων τα 13 ήταν «εισαγόμενα». Από αυτά, τα 13 προέρχονται από ελέγχους σε πύλες εισόδου της χώρας, δηλαδή σε τουρίστες. Επίσης ακόμη ένα κρούσμα αφορά σε τουρίστα ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και μετέβη σε εργαστήριο και υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε θετικό. Επίσης επτά κρούσματα καταγράφηκαν στην Ξάνθη, τρία στη Λάρισα και από ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Σέρρες, Έβρο, Πιερία και Κοζάνη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3486 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Κανένα θύμα για ακόμη ένα 24ωρο 

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Το τελευταίο θύμα της νόσου είχε καταγραφεί την περασμένη Δευτέρα και ήταν ένας 79χρονος που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Αττικόν. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 3486 κρουσμάτων, 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.