ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, πού εντοπίστηκαν, πόσα ήταν «εισαγόμενα» - Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2020, 19:09
Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, πού εντοπίστηκαν, πόσα ήταν «εισαγόμενα» - Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Η πορεία διασποράς στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Πώς κατανέμονται τα κρούσματα στη χώρα. Πόσα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Σε εργήγορση οι Αρχές.

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τον αριθμό να παραμένει σταθερά διψήφιος. Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε εγρήγορση, παρακολουθώντας στενά την πορεία διασποράς του ιού, ιδίως μετά το «άνοιγμα» του Τουρισμού την 1η Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 25, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα 8 κρούσματα που εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους σε πύλες εισόδου, δύο προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ ένα που ελέγχθηκε επέστρεψε στη χώρα προέλευσης. Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα πέντε κρούσματα στην Ξάνθη, ένα στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Καστοριά, ένα στη Αχαΐα, δύο στην Αττική και τρία στη Λάρισα.

Εν τω μεταξύ, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3511 κρουσμάτων, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102
ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείτε ολόκλήρη την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: