ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στον Προμαχώνα με τουρίστες από τη Σερβία - Επέτρεψαν την είσοδο στους εγκλωβισμένους

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2020, 10:10
Χάος στον Προμαχώνα με τουρίστες από τη Σερβία - Επέτρεψαν την είσοδο στους εγκλωβισμένους
Facebook Twitter Whatsapp

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον Προμαχώνα, με τουρίστες να έχουν μεταβεί από τα μεσάνυχτα στο τελωνείο προκειμένου να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 τα ξημερώματα, για τους Σέρβους ταξιδιώτες. 

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν τις τελευταίες ώρες  στον Προμαχώνα, καθώς χιλιάδες Σέρβοι ταξιδιώτες έσπευσαν στα σύνορα για να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. 

Οι εγκλωβισμένοι, μάλιστα, όμως μετέδωσε η ΕΡΤ δηλώνουν αποφασισμένοι να μπουν στην Ελλάδα και να κάνουν τις διακοπές τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος πριν κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία.

«Ξέραμε ότι θα έχει κόσμο, ήρθαμε για να περάσουμε στη χώρα πριν τις 6 το πρωί. Περιμένουμε εδώ από τα μεσάνυχτα. Είναι δυνατόν να δουλεύει μόνο ένα άτομο; Υπολογίσαμε πόσες ώρες χρειαζόμαστε, έχουμε περάσει εδώ και ώρες σε ελληνικό έδαφος. Έχουμε πληρώσει για τις διακοπές μας. Εάν δεν διορθωθεί αυτή η κατάσταση δεν θα ξαναέρθουμε για διακοπές στην Ελλάδα» δήλωσε αγανακτισμένη τουρίστρια στην κάμερα της ΕΡΤ.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί κι ενώ στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη ένταση, έγινε γνωστό πως  τα σύνορα θα ανοίξουν για όσους επισκέπτες από τη Σερβία έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, για να αποσφυμφορηθεί η κατάσταση στο τελωνείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ οι Σέρβοι ταξιδιώτες που είναι στον Προμαχώνα θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα που έχουν συμπληρώσει, ενώ θα τους γίνουν και τα απαραίτητα τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε ανακοινώσει ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας θα ισχύσει απαγόρευση εισόδου των Σέρβων στη χώρα.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις