ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο «Εκτός Γραμμής» για πανηγύρια: «Ένας να είναι φορέας μπορεί να τους κολλήσει όλους»

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2020, 11:46
Facebook Twitter Whatsapp

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε την ανάγκη να απαγορευτούν οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, όπως τα πανηγύρια που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο.

Την ανάγκη να απαγορευτούν τα πανηγύρια, όπως αυτά σε Γουδί και Αλίαρτο, στα οποία ξεφεύγει ο έλεγχος και δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και σε τέτοιες συγκεντρώσεις είναι εύκολο να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο», είπε αρχικά ο κ. Βατόπουλος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Ένας να υπάρχει και να είναι φορέας, μπορεί να τους κολλήσει όλους. Μπορούμε μόνοι μας να τα καταφέρουμε να κολλήσουμε κορωνοϊό, δεν περιμένουμε τους τουρίστες. Ακόμα δεν είμαστε σε φάση να επιτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις».

«Στη Σερβία, αυτή τη στιγμή, στα καλά καθούμενα, ξεκίνησε μια μεγάλη επιδημία. Είναι πολύ εύκολό να γίνει και στην Ελλάδα. Πρέπει ο καθένας από εμάς να το δει στα σοβαρά. Η Επιτροπή σε ότι απόφαση έχει λάβει, είτε είναι για σινεμά, είτε για πανηγύρια, είτε για σχολεία, πανεπιστήμια κλπ, μιλάει για τήρηση αποστάσεων κλπ. Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να γίνονται πανηγύρια», κατέληξε ο καθηγητής.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr