ΕΛΛΑΔΑ

Στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί τουρίστες: Αγνόησαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου (Βίντεο)

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2020, 10:23
Facebook Twitter Whatsapp

 Η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει τις πύλες της για τους πολίτες τρίτων χωρών, ωστόσο οι Ουκρανοί έφτασαν στη χώρα μας και κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Στο κρατητήριο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» κρατούνται προσωρινά 17 Ουκρανοί, οι οποίοι αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας, λόγω κορωνοϊού και έφτασαν στην Ελλάδα το Σάββατο.

Κατά την άφιξή τους ενημερώθηκαν ότι δεν θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέπτες από Ουκρανία και μάλιστα, τους ζητήθηκε να υπογράψουν ένα χαρτί στο οποίο συμφωνούν ότι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Οι 17 Ουκρανοί, ανάμεσά τους και παιδιά, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα με δύο πτήσεις Ryanair και Wizz Air αρνήθηκαν να υπογράψουν και έτσι τέθηκαν υπό κράτηση. Μάλιστα, σε επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη, εκείνος τους είπε χαρακτηριστικά ότι «οι ελληνικές Αρχές τηρούν το γράμμα του Νόμου και πρέπει να επιστρέψουν».

Ένας εκ των Ουκρανών υποστήριξε ότι έκανε το τεστ κορωνοϊού στο Κίεβο και αυτό βγήκε αρνητικό, ωστόσο η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να επιστρέψουν σήμερα στη χώρα τους και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο που ταξίδεψαν προς την Ελάδα.