ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης Δημόπουλος στο «Εκτός Γραμμής»: «Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα πανηγύρια»

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2020, 11:39
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος τόνισε ότι πρέπει ο ΕΟΔΥ να εξετάσει τα δεδομένα και να πάρει αποφάσεις, όπως αυτές που έλαβε για Προμαχώνα και Σερβία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμβούλευσε τους πολίτες να αποφύγουν τέτοιου τύπου εκδηλώσεις καθώς η πανδημία είναι ενεργή παγκοσμίως.

«Ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να δει το θέμα των πανηγυριών και με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, όπως αναλύονται καθημερινά, όπως πάρθηκαν τα μέτρα για Σερβία και Προμαχώνα, να παρθούν ανάλογα κι εκεί. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να στηρίζονται σε κάποια δεδομένα για να γίνουν εύκολα αποδεκτά», τόνισε ο κ. Δημόπουλος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Η πανδημία παραμένει σε παγκόσμιο επίπεδο και σε έξαρση. Είδαμε τι συμβαίνει στην Αυστραλία, τη μεγάλη καταστροφή στις ΗΠΑ και την έξαρση στη γειτονιά μας στα Βαλκάνια. Η πανδημία είναι ενεργή».

Όσον αφορά στα «ορφανά» κρούσματα: «Αυτό δείχνει ότι ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τηρούμε τα μέτρα. Το ότι είναι μεμονωμένα τα κρούσματα οφείλεται στο γεγονός ότι κρατάμε τα μέτρα, υπάρχει απόσταση, χρήση μάσκας, προσωπική υγιεινή με τα χέρια και είναι και καλοκαίρι, ζούμε έξω, έχουμε ανοιχτά παράθυρα και είμαστε σε ανοιχτούς χώρους. Αναμέναμε ότι αυτήν την περίοδο η μεταδοτικότητα θα είναι μειωμένη».

Σχετικά με τα πανηγύρια: «Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη μετάδοση. Η μετάδοση σχετίζεται με την ένταση της φωνής, με το τραγούδι, όπου εκεί υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα. Θα ήταν ποιο ασφαλές να αποφύγει κάποιος τέτοιες εκδηλώσεις».