ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Έτσι μοιράζονται τα ποσά στις επιταγές των δικαιούχων (Παράδειγμα)

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2020, 12:14
Κοινωνικός τουρισμός: Έτσι μοιράζονται τα ποσά στις επιταγές των δικαιούχων (Παράδειγμα)
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ανάλογα με το κατάλυμα και τις ημέρες διαμονής θα προσαρμόζεται η αξία κάθε επιταγής που θα παραχωρείται στους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους πολίτες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, με την κυβέρνηση να αποφασίζει την αύξηση του αριθμού των επιταγών που θα δοθούν.

Συγκεκριμένα, οι επιταγές, από 300.000 αυξήθηκαν σε 370.000 και τα χρήματα στα ταμεία αυξήθηκαν κατά 7 εκατομμύρια ευρώ. Η παράταση που δόθηκε αφορά τους πάροχους, δηλαδή αυτούς που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες και ολοκληρώνεται το Σάββατο το βράδυ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, υπάρχει αυξημένη ανταπόκριση των πάροχων, αλλά όχι στο επίπεδο που θα περίμενε κανείς. «Κάνουμε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το εργαλείο που τους δίνουμε», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

Τα ποσά που αξίζουν οι επιταγές που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι άκρως συμφέροντα και διαφοροποιούνται ανάλογα με το κατάλυμα που θα επιλέξουν και τις ημέρες διαμονής τους.

«Έχουμε φτιάξει έναν πίνακα τιμών και ανάλογα με το πόσα βράδια θα μείνει κάποιος και το ξενοδοχείο, αλλάζει η αξία της επιταγής. Δεν έχουν όλες οι επιταγές το ίδιο ποσό. Αν κάποιος πάει σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, τότε το ποσό που πρέπει να πληρώσει το βράδυ είναι 29 ευρώ. Εμείς δίνουμε τα 25 και ο δικαιούχος πληρώνει τα 4 ευρώ. Αναλόγως θα πάει αν ο δικαιούχος επιλέξει να μείνει έξι βράδια», εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης.